Izgalmas Porsche speedster, ami sosem valósult meg

A látványos „Little Rebel” igazán megért volna egy misét.

Egy sokat sejtető tervet osztott meg az interneten a Porsche egy olyan izgalmas kinézetű modellről, melyet a németországi Weissach városában található Porsche Design Studióban álmodtak meg, ám eleddig még nem hozták nyilvánosságra.

A stuttgarti gyártó minimális információt közölt a speedsterrel kapcsolatban, annyit azonban tudni lehet, hogy a Porsche egészen az 1950-es évek sportautó versenyeinek világába nyúlt vissza a tervezés során.

a Porsche által eredetileg közzétett teaser kép

A Porsche által közzétett eredeti kép túlzottan sötét, és ha nem tudnánk, hogy mit ábrázol, bizony nehéz lenne megmondani egy autót nézünk, nemhogy Porschét. Ám némi Photoshop-mágiát követően már jóval több részlet válik kivehetővé. A kép hátulról mutatja a sportkocsit, melyen jól láthatóak a vékony, LED féklámpák, a piros színű Porsche felirat, a rendszámtáblán pedig még így is jól olvasható a „Little Rebel” szöveg. Ez pedig minden kétséget kizáróan James Deanre utal. A Haragban a világgal (Rebel Without a Cause) című film főszereplője 1955-ben vesztette életét azt követően, hogy balesetet szenvedett Porsche 550 Spyderének volánja mögött, melyet egyszerűen csak „Little Bastard”-nak nevezett.

Különösen érdekes a vezető fejvonala fölé nyúló bukókeret, melynek támpillérei hosszan, egészen a gépháztető vonaláig nyúlnak hátra. Azért nem csomagtartó, hiszen a Porsche építési filozófiájából kiindulva gyanítható, hogy farmotoros modellről van szó. Ezen kívül nem lehet nem észrevenni a hatalmas méretű sárvédőíveket, illetve a diffúzor körvonalát.

James Dean a Porsche 550 Spyder, a „Little Bastard” volánja mögött

Bár a Porsche nem közölt olyan képet az autóról, melyen az szemből is látható lenne, az apró szélvédő és a fix tető hiánya határozottan egy speedsterre utal. Ez is azt sejteti, hogy a Porsche a „Little Rebel” tervezésekor sok inspirációt meríthetett a James Dean által vezetett 550 Spyderből.

Arról nem szól a fáma, végül miért nem jutott el a gyártósorra a kocsi, de figyelembe véve a Boxster népszerűségét, a Porsche döntéshozói minden bizonnyal úgy ítélték, nincs szükség egy újabb nyitott tetejű modellre a stuttgartiak palettáján. Pedig a közzétett kép alapján egy kifejezetten izgalmas sportkocsi lehetett volna a „Little Rebel”.Forrás:

Carscoops

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom