Izgalmas Porsche speedster, ami sosem valósult meg

A látványos „Little Rebel” igazán megért volna egy misét.

Egy sokat sejtető tervet osztott meg az interneten a Porsche egy olyan izgalmas kinézetű modellről, melyet a németországi Weissach városában található Porsche Design Studióban álmodtak meg, ám eleddig még nem hozták nyilvánosságra.

A stuttgarti gyártó minimális információt közölt a speedsterrel kapcsolatban, annyit azonban tudni lehet, hogy a Porsche egészen az 1950-es évek sportautó versenyeinek világába nyúlt vissza a tervezés során.

a Porsche által eredetileg közzétett teaser kép

A Porsche által közzétett eredeti kép túlzottan sötét, és ha nem tudnánk, hogy mit ábrázol, bizony nehéz lenne megmondani egy autót nézünk, nemhogy Porschét. Ám némi Photoshop-mágiát követően már jóval több részlet válik kivehetővé. A kép hátulról mutatja a sportkocsit, melyen jól láthatóak a vékony, LED féklámpák, a piros színű Porsche felirat, a rendszámtáblán pedig még így is jól olvasható a „Little Rebel” szöveg. Ez pedig minden kétséget kizáróan James Deanre utal. A Haragban a világgal (Rebel Without a Cause) című film főszereplője 1955-ben vesztette életét azt követően, hogy balesetet szenvedett Porsche 550 Spyderének volánja mögött, melyet egyszerűen csak „Little Bastard”-nak nevezett.

Különösen érdekes a vezető fejvonala fölé nyúló bukókeret, melynek támpillérei hosszan, egészen a gépháztető vonaláig nyúlnak hátra. Azért nem csomagtartó, hiszen a Porsche építési filozófiájából kiindulva gyanítható, hogy farmotoros modellről van szó. Ezen kívül nem lehet nem észrevenni a hatalmas méretű sárvédőíveket, illetve a diffúzor körvonalát.

James Dean a Porsche 550 Spyder, a „Little Bastard” volánja mögött

Bár a Porsche nem közölt olyan képet az autóról, melyen az szemből is látható lenne, az apró szélvédő és a fix tető hiánya határozottan egy speedsterre utal. Ez is azt sejteti, hogy a Porsche a „Little Rebel” tervezésekor sok inspirációt meríthetett a James Dean által vezetett 550 Spyderből.

Arról nem szól a fáma, végül miért nem jutott el a gyártósorra a kocsi, de figyelembe véve a Boxster népszerűségét, a Porsche döntéshozói minden bizonnyal úgy ítélték, nincs szükség egy újabb nyitott tetejű modellre a stuttgartiak palettáján. Pedig a közzétett kép alapján egy kifejezetten izgalmas sportkocsi lehetett volna a „Little Rebel”.Forrás:

Carscoops

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Porsche, Ferrari, McLaren… ezek ma a leginkább pályára kihegyezett közúti sportautók.

Tovább olvasom
400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

Alaposan átdolgozták a jövő tavasztól elérhető az új Audi RS3 felfüggesztését.

Tovább olvasom
Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Az olasz autógyártó 10 év után leállítja az Aventador modell gyártását, a V12-es motor azonban továbbra is szerepel a vállalat jövőképében.

Tovább olvasom
Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

A különleges autó a gyártó Fuoriserie programjának keretében született meg.

Tovább olvasom