Ízléses Aventador SVJ a Novitectől

A Novitec mindig jó érzékkel nyúl hozzá a kiszemelt autókhoz, most sem volt másképp.

A Novitec úgy döntött, hogy a V12-es Hulkot diétára fogja, aminek eredménye egy gyönyörű, nagyon zöld Lamborghini Aventador Superveloce Jota lett. Folyadékok nélkül 1525 kilogrammot nyom, szóval nem túl nehéz, a hatalmas blokk ellenére sem. A bajor tuner azonban így is faragni akart a súlyból, végül 19 kg-ot szénszál használata nélkül is letudtak csípni az össztömegből.

A Novitec Aventador SVJ-je hátulról fotózva

A súlycsökkenést a kipufogó rendszer cseréjével érték el, egyedi rozsdamentes setup került alá, ami nem módosított a V12 gyönyörű hangján. A 6,5 literes szívó blokk így jobban lélegzik és izgalmasabb hangot is ad a teljes fordulatszám-tartományban, a cikk végén található videóban te is meghallgathatod.

Az Aventador SVJ nem csak könnyebb, de szebb is lett, köszönhetően az elöl 20 colos kovácsolt felniknek, melyet Pirelli P Zero Corsa 255/30 ZR20 gumiabroncsokba csomagoltak és a hátsó 21 colos felniken található 355/25 ZR21 gumik is hozzáadnak a látványhoz. Egyébként ezek a Centerlock Vossen felnik 72 színben állnak rendelkezésre. Ezenkívül a sportrugóknak köszönhetően 35 milliméterrel lejjebb került a hasmagasság.

A Novitec Lamborghini Aventador SVJ oldalról

Noha a Novitec nem húzta feljebb a motort, a gyári 759 lóerő és 720 Nm nyomaték sem kevés. Az első splitternek és a légbeömlő nyílásoknak köszönhetően kissé szelídebb lett a megjelenése. A Lamborghini zászlóshajója új, beépített légcsatornákat és hosszabb levegőkivezetéseket kapott elöl, illetve néhány kisebb légterelő lapocska is fellelhető, amik nem csak dizájn elemként szolgálnak, funkciójukat is betöltik. A Lamborghini motorsport részlege állítólag 2020-ban egy keményebb változatot mutat be, amely 830 lóerővel bír és csak pályaorientált lesz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom