Izzó fékekkel tesztelték az AMG GT R Clubsportot

A Mercedes sportkupéjának legújabb kiadását versenypályán kapták lencsevégre

Hol is lenne egyszerűbb kémfotókat lőni egy izmos sportautóról, mint a Nürburgringen? A Mercedes AMG GT R Clubsport elnevezésű csúcsmodelljét nemsokára bemutatják, most azonban még a sorozatgyártás előtti végső teszteket végzik az autón, természetesen versenykörülmények között. A gyártó 2020-ban leporolja a Black Series emblémát, ám a legbrutálisabb AMG GT érkezéséig be kell érnie a nagyközönségnek ezzel a kivitellel.

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó szemből

Ez a verzió a Mercedesnél olyasmit jelent, mint a Porschénál a Weissach csomag, mely pályára optimalizálja az autót. Az új változat 2019-ben érkezik majd az AMG GT-család többi felfrissített darabjával együtt, mely a szintén új GT R Roadsterrel egészül ki a következő évben.

A képeken látható izzó első és hátsó fékekből arra lehet következtetni, hogy a tesztpilóta mindent beleadott annak érdekében, hogy az autó gyenge pontjait megtalálja az optimalizálási folyamat során. Érdemes megemlíteni, hogy a Clubsportot a „sima” R kivitellel együtt tesztelték, sajnos arról nincsenek információk, hogy mennyivel ért körbe gyorsabban a zöld pokolban a felpiszkált változat.

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó oldalról

Habár igyekeztek eltakarni a részleteket, az viszont kívülről is egyértelműen látszik, hogy nem egy mezei AMG GT szerepel a képeken. Az orr-részen masszív légbeömlőket, alsó splittert és a lökhárító oldalán kifutó légterelő bajuszokat látni. A kupé farán szintén módosították a lökhárítót, és a méretes hátsó szárny mellett a két dupla kipufogóvég az, ami leginkább megfogja a szemet, hiszen ezeket nem takarták el semmivel.

A Porsche 911 és az Audi R8 riválisának szánt jármű belteréről nincsenek képek, de feltehetően ki fognak dobni belőle néhány kényelmi extrát, hiszen az ígéretek szerint könnyebb lesz a Clubsport az az R verziónál, mely 1655 kilót nyom a mérlegen. Ha nem is lesz olyan kemény, mint a GT3 és GT4 versenyautók, de a várakozások szerint olyan élményt nyújt majd ez a Mercedes a pályákon, amire mindenképp érdemes befizetni!

2019-es Mercedes AMG GT R Clubsport kémfotó hátulról

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom