Jöttem, láttam, nyertem és úgy hívnak, Jaguar I-Pace

Brit nyertes a Genfi Autószalonon

Jaguar I-Pace az év autója

Európa legmegbecsültebb autós újságírói és szakemberi döntöttek, 2019-ben a Jaguar I-Pace nyerte el az Év Autója díjat, ami többünket is meglepett a szerkesztőségben. Sejthető volt, hogy a belsőégésű motor már nem lesz mérvadó abban, hogy birtokba vehesse egy modell ezt a címet. A 2018-as CX40 Volvo után egy újabb kompakt SUV a győztes, a hajtás azonban már elektromos. Tiszta üzenet ez a felhasználók felé is, hiszen rohamléptekkel halad a világ a teljes villanyosodás felé. Következzen hát a 2019-es év autója.

Jaguar I-Pace belülről

Jaguar I-Pace középső konzol

Az I-Pace nem csupán az európai Év Autója címet birtokolja, ugyanezt a címet elnyerte többek között a németek háziversenyében is, ami kifejezetten nagy szó, hiszen egy angol gépről van szó, és köztudott, hogy a germán népek mennyire büszkék az autógyártásukra. Mi is az, amit az I-Pace tud, és amivel maga mögé utasított 48 másik modellt, többek között a vele szorosan fej-fej mellett haladó Alpine A110-et is?

Ezeken a versenyeken több szempontból is vizsgálják az autót, figyelembe veszik a vezethetőséget, a stílust, a designt, a technikai megoldásokat és a kényelmet is. Az I-Pace minden kategóriában szépen szerepelt. A motorháztető alatt két elektromotor dolgozik, amelyek összesen 400 lóerőnek megfelelő teljesítményt produkálnak. Úgy gondolom lesz ellenfele az I-Pacenek, hiszen a Polestar 2 is ugyanezt az erőt szabadítja fel szintén két elektromotorral, és méreteik valamint kivitelük is hasonlatos. Ha teljesen őszinte szeretnék lenni, nekem a Polestar jobban tetszik, letisztultabbnak érzem.

Jaguar I-Pace hátulról

Jaguar I-Pace elölről

Az I-Pace 90 kWh-ás akkumulátorpakkja 480 km-es hatótávolságot ígér, ami már valóban egy használható és nagynak mondható hatótáv. Ezzel már el lehet indulni egy hosszabb kirándulásra is, de akár a környező országok felé is veheted az irányt, hiszen gyorstöltővel 1 óra alatt visszatölthető a pakk 80%-os töltöttségig.

A sportosabb vezetési élmény pártolóinak is vannak jó hír, hiszen a 0-ról 100 km/h sebességre való gyorsulást 4,8 másodperc alatt produkálja, ami nem a legsebesebb eredmény, amit elektromos autóban elértek, de rossznak sem nevezném. Sőt! Vezetni sajnos nekem nem volt lehetőségem, de beülni igen.

Jaguar I-Pace műszerfal

Jaguar I-Pace digitális műszerfal

Az I-Pace anyaghasználata és az ergonomiai megoldások nagyon tetszettek, brit járgány lévén a kormány jobb oldalon volt, amivel engem kilóra megvettek. Középen egy hatalmas érintős infotainment felület helyezkedik el, és az egész beltér vonalvezetésén érezni egy hullámszerű lendületet. Szépek a fém keretek és kellemes a bőr tapintása az üléseken, illetve az ülések is kényelmesen ölelő érzést adtak, mégis volt benne valami fiatalos sportosság.

Jaguar I-Pace első sportülések

Rettentően várom, hogy kerüljön egy teszt példány a kezeim közé, hiszen a teljesen elektromos autókban mindig úgy érzem magam mintha a jövőben lennék. Az I-Pace elméletileg már idén megvásárolható lesz.

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom