Jubileumi korba lépett a Zagato, 100. évfordulós meglepetéssel készült az Aston Martin

2 új Aston Martin Vantage Zagato V12 modellel rukkolt elő az Aston Martin a Zagato születésnapjára

A szép kerek évfordulóval együtt színre lép az R-Reforged leányvállalat is, akik az Aston Martin exkluzív gondozásában fognak limitált szériás, nagy teljesítményű autókkal foglalkozni. A Zagato immáron 100 éves. Az olaszországi autóműhely fő profilja, hogy más európai gyártóknak készít módosított karosszériákat. A céget Ugo Zagato alapította 1919-ben, és az elmúlt 100 évben az Aston Martin vált legkiemeltebb partnerükké.

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged Speedster és Coupé oldalról

A közös munkát még 1950-ben kezdték meg, amikor is a brit járgányok olasz Zagato ruhába öltöztek a GT futamokon. 1960-ban az első Aston Martin DB4 GT Zagato is megszületett – akkoriban a Zagato feladata az volt, hogy könnyebbé varázsolja a DB4 GT karosszériáját. Attól a naptól kezdve a két vállalat szoros együttműködésben dolgozik, és olyan varázsos modelleket adtak a nagyérdeműnek, mint a Vanquish Family Zagato Collection, és a DBZ Centenary Collection, csak hogy a legutóbbiakat említsem.

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged Coupé felülről

A közreműködést, Ugo Zagato életét és a Zagato 100. születésnapját ünnepelvén látta meg a napvilágot az Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged speedster és coupé modell. Ehhez még hozzáadódik, hogy a modellek elkészítése az R-Reforged nevéhez fűződik, ami az Aston Martin AF Racing AG új exkluzív vállalata lesz, és várhatóan nagy teljesítményű, limitált modellekkel áldja majd meg a világot.

A Vantage V12 Zagato Heritage by R-Reforged ikrek mindkét fele egy átdolgozott Vantage V12 Zagato, egy coupé és egy speedster. Mind a két kiadásból 19-19 darabot gyártanak majd le.

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged Speedster hátulról

„Az Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged modellek kivételes emléket állítanak a saját örökségünknek. Ezek a legszebb retró-future (neo-klasszikus) darabok, amiket a Zagato valaha elkészített. Az autózás világának két legjobb részét vegyítik. A Speedster a letisztult formájával, a Coupé pedig a megdöbbentő sziluettjével. Elkészítésük nagyon egyedi és kivételes tapasztalat érzelmi szinten is, valamint az egyik legkülönlegesebb projekt, amin dolgoztunk” – mondta Andrea Zagato a Zagato Milano vezérigazgatója.

A 38 darab limitált Aston Martin kiadást 2019 negyedik negyedévében vehetik majd át a megrendelők. Az árat viszont nem kommunikálta a gyártó cég, amin őszintén szólva nem is igazán vagyok meglepődve, valamit nem tették közzé azt sem, hogy milyen feltételek mellett válhat majd valaki tulajdonossá.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom