Kémfotókon a 2020-as Ferrari hibrid szuperautó

Sikerült lencsevégre kapni az F173-as kódnevű Ferrarit, mely a gyár 2020-ban érkező hibrid csúcsmodellje lesz

Hamarosan leleplezik az új szuperautót és minden kiderül a 2020-ban debütáló Ferrari hibrid autócsodáról, de addig is itt vannak a Maranellóban készült kémfotók, melyek tanulsága szerint mind méretei, mind pedig vonalai alapján a 2019-es Genfi Autószalonon bemutatott Ferrari F8 Tributóra fog hasonlítani. Persze nem lesz teljesen azonos azzal, feltűnő eltérés például, hogy az álcázott modell kipufogói sokkal magasabban vannak kivezetve, mint az említett típuson.

Hihetetlen munkát végeztek a Ferrarinál, még közvetlenül a bemutató előtt sem szivárogtak ki gyári fotók vagy közel a valóságot tükröző grafikák az autóról

A középmotoros sportautó minden eddigi Ferrarit túl fog szárnyalni teljesítményben, a Ferrari 488-ban debütált 3,9 literes V8-as turbómotorját szerelik bele, de három elektromotorral egészítik ki. Egy a váltóba lesz beépítve, kettő pedig az első tengely hajtásában vesz majd részt. Összteljesítményük pedig nem kevesebb, mint 1000 lóerő lesz, a teljes potenciál kihasználásával állítólag mindössze 2 másodpercre lesz szüksége az összkerékhajtásos autónak a 0-100 teljesítéséhez. Ez azt jelentheti, hogy minden ma kapható szuperautónál jobb gyorsulásra lesz képes és rálicitál a 2013 és 2018 között gyártott LaFerrari dinamikájára is.

Az ajtókra, a motorháztetőre és a csomagtér fedélre biggyesztett sárga matricák arra figyelmeztetnek, hogy a lemezek alatt hibrid technológia lapul

Annak ellenére, hogy gyorsasága a márka korábbi csúcsmodelljével vetekszik, szándékosan nem említik egy lapon az érkező F173-ast a LaFerrarival, tehát az autó nem azt hivatott kiváltani, hanem egy teljesen új zászlóshajó lesz, mely a kínálat legtetején, a Ferrari 812 Superfast felett fog elhelyezkedni. Az ára várhatóan 600 000 euró (195 000 000 Ft + Áfa + forgalomba helyezés) környékén alakul majd, mely sokkal kevesebb, mint a LaFerrariért korábban elkért 2 000 000 euró. Azok számára persze, akik ennyi pénzt hajlandóak áldozni egy szuperautóért, nem lenne gond sokszor ekkora összeg finanszírozása sem.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom