Kémfotókon a 2020-as Ferrari hibrid szuperautó

Sikerült lencsevégre kapni az F173-as kódnevű Ferrarit, mely a gyár 2020-ban érkező hibrid csúcsmodellje lesz

Hamarosan leleplezik az új szuperautót és minden kiderül a 2020-ban debütáló Ferrari hibrid autócsodáról, de addig is itt vannak a Maranellóban készült kémfotók, melyek tanulsága szerint mind méretei, mind pedig vonalai alapján a 2019-es Genfi Autószalonon bemutatott Ferrari F8 Tributóra fog hasonlítani. Persze nem lesz teljesen azonos azzal, feltűnő eltérés például, hogy az álcázott modell kipufogói sokkal magasabban vannak kivezetve, mint az említett típuson.

Hihetetlen munkát végeztek a Ferrarinál, még közvetlenül a bemutató előtt sem szivárogtak ki gyári fotók vagy közel a valóságot tükröző grafikák az autóról

A középmotoros sportautó minden eddigi Ferrarit túl fog szárnyalni teljesítményben, a Ferrari 488-ban debütált 3,9 literes V8-as turbómotorját szerelik bele, de három elektromotorral egészítik ki. Egy a váltóba lesz beépítve, kettő pedig az első tengely hajtásában vesz majd részt. Összteljesítményük pedig nem kevesebb, mint 1000 lóerő lesz, a teljes potenciál kihasználásával állítólag mindössze 2 másodpercre lesz szüksége az összkerékhajtásos autónak a 0-100 teljesítéséhez. Ez azt jelentheti, hogy minden ma kapható szuperautónál jobb gyorsulásra lesz képes és rálicitál a 2013 és 2018 között gyártott LaFerrari dinamikájára is.

Az ajtókra, a motorháztetőre és a csomagtér fedélre biggyesztett sárga matricák arra figyelmeztetnek, hogy a lemezek alatt hibrid technológia lapul

Annak ellenére, hogy gyorsasága a márka korábbi csúcsmodelljével vetekszik, szándékosan nem említik egy lapon az érkező F173-ast a LaFerrarival, tehát az autó nem azt hivatott kiváltani, hanem egy teljesen új zászlóshajó lesz, mely a kínálat legtetején, a Ferrari 812 Superfast felett fog elhelyezkedni. Az ára várhatóan 600 000 euró (195 000 000 Ft + Áfa + forgalomba helyezés) környékén alakul majd, mely sokkal kevesebb, mint a LaFerrariért korábban elkért 2 000 000 euró. Azok számára persze, akik ennyi pénzt hajlandóak áldozni egy szuperautóért, nem lenne gond sokszor ekkora összeg finanszírozása sem.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom