Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Az elmúlt hónapokban az S-osztály több fóliázott prototípusát is megörökítették, most azonban teljes pompájában láthatod, köszönhetően a Cochespias nevű instagram felhasználónak, aki közelről tekinthette meg a külső és belső újdonságokat. Az ismerős külső egy teljesen megújított belső teret takar, amely alapvetően teljesen különbözik a kifutó modelltől.

A W223 kasztnija követi a cég legújabb tervezési stílusát, amely hasonlít a CLS-hez, de nyilvánvalóan nagyobb méretben. A hátsó lámpák hasonlítanak a már említett szedánhoz, csak ezúttal van egy vastag króm csík, amely átfut teljes szélességében. A kettős kipufogóvégek viszont hamisnak tűnnek, ehhez viszont sajnos most már hozzá kell szoknunk.

Az elején lévő rács alakja és mérete is nagyobb mint korábban, így az S-osztály lenyűgözőbb megjelenést kapott, a fényszórók kialakítása nagyban változott és ennek köszönhetően könnyen meg lehet különböztetni a kisebb modellektől.

Ahogy arra számítani lehetett a legnagyobb változás az utastérben található. Ez egy teljesen új formatervezés, amelyet a Vision EQS-ben már tavaly beharangoztak. Az MBUX infotainment rendszert az érintőképernyőn keresztül lehet kezelni, ez valószínűleg sok ellenvetést szül majd. A legérdekesebb mégis az a hatalmas mélyedés a kormány mögött.

Lehetséges, hogy valamilyen head-up kijelző, amely támogatja a kiterjesztett valóságot a navigáció során? Az első ötletem az volt, hogy a digitális műszercsoport oda tűnik el, de jobban megnézve, az szélesebb mint maga a mélyedés.

Az új Mercedes S-osztály műszerfala

További érdekesség a 2021-es E-osztályban is megtalálható új kormánykerék és a függőleges szellőzőnyílások, amelyek egyértelműen a Vision EQS-bõl származnak. A középkonzol méretének növelése lehetővé tette a Mercedes számára, hogy az autó legtöbb funkcióját beépítse a kijelzőbe, ezzel megszüntetve a hagyományos gombok nagy részét. Úgy tűnik, hogy még mindig létezik egy sor vezérlőegység az MBUX alján, ezekről valószínűleg az elakadásjelző és más fontos funkciók vezérelhetők.

A 2021-es Mercedes S-osztály hátsó kijelzője

A hátsó üléseknél két fektetett kijelző is található, ez a hátul utazók szórakoztatását szolgálja, az ötödik kijelző a klímavezérlő panelje. A hatodik pedig a könyöklőben található, erről az ülések számos funkciója, valamint az ablakon található redőnyök vezérelhetőek.

Noha ezeknek a képeknek a minősége minden bizonnyal nem méltó az S-osztály presztízséhez, de a lényeget felfedik. A Mercedes a következő hónapokban mutatja be zászlóshajójának következő generációját, egy luxuscsaládos a Maybach név alatt és simán elképzelhető egy páncélozott változat is. A két ajtós kupé és a kabrió állítólag a rossz kereslet miatt nem tér vissza az új generációval, de a következő AMG GT és SL kitölti ezt az ürességet.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Versenytechnikával készül az Apollo Intensa Emozione

Versenytechnikával készül az Apollo Intensa Emozione

Egy Ferrari V12-es repíti 2,7 másodperc alatt százra a német sportkocsit.

Tovább olvasom
A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

Christopher Weil szerint egy autó tervezése során a határokat kell feszegetni.

Tovább olvasom
A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom