Két újabb Ferrari SUV érkezhet a Purosangue után

Maranellóban egy egész crossover-családot készülnek piacra dobni.

Ha minden a Ferrari tervei szerint alakul, a maranellói gyár első SUV modellje, a Purosangue már 2022-ben piacra kerülhet. Ennek hallatán az ágaskodó lovas márka hívei vélhetően nem fognak örömtüzeket gyújtani, ahogy attól sem, hogy a legfrissebb hírek szerint ez a modell csupán az előfutára lesz egy komplett SUV-családnak.

Legalábbis a brit CAR Magazine arról számolt be, hogy az olaszok a Purosangue mellett két vadonatúj crossoveren is dolgoznak Maranellóban. A jelenleg még csak F244-es és F245-ös kódnéven futó Ferrarik kimondva-kimondatlanul az olyan rivális modellek sikereit szeretnék lemásolni, mint például a Lamborghini Urus.

A felröppent hírek már csak olyan szempontból is érdekesnek számítanak, mivel a szuper-crossoverek terén piacvezetőnek számító Porsche palettáján jelen pillanatban mindössze két modell található: a Cayenne és a Macan. Így a Ferrari lépése, hogy lényegében egyszerre három SUV-t is csatasorba állítson, meglehetősen szokatlannak mondható, ha figyelembe vesszük, hogy éves szinten nagyságrendileg mindössze 10 ezer autót gyártanak.

Ferrari Purosangue SUV szemből – látványterv

Szakértők szerint valószínűtlennek tűnik, hogy a Ferrari egy olyan kicsi autót készítsen, mint a Macan, valamint egy olyan hadihajó méretű terepjárót is nehezen lehetne összeegyeztetni az olasz márka szellemiségével, mint a BMW X7-es. Igaz, mindezek alapján teljesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy egy akármekkora méretű SUV-nak mennyi létjogosultsága lehet a kezdetek óta sportautókból álló palettán. Nyilván a Ferrarinál is érzik a változó idők új szeleit, és szeretnének minél szélesebb közönséget megcélozni az új modellekkel.

Mivel a gyártók esetében egyre komolyabb elvárás az elektromosítás és a szabályozások is ebbe az irányba mutatnak, minden valószínűség szerint a Purosangue, valamint az F244-es és F245-ös is hibrid hajtáslánccal érkezik majd. Motorok tekintetében jelenleg egy turbófeltöltős V8-as, illetve egy hatalmas V12-es egység áll a maranellóiak rendelkezésére, ám a hírek szerint az olaszok már elkezdtek fejleszteni egy V6-os alapokon nyugvó hibrid csomagot, amely 2022-re már minden bizonnyal bevethető lesz.

Ferrari Purosangue SUV szemből – látványterv

Függetlenül attól, hogy végül milyen erőforrás kerül majd a Purosangue motorterébe, kétségkívül olyan prémium SUV-kkal kell majd versenyre kelnie, mint az Urus, a Cayenne vagy az Bentley Bentayga. Vagyis olyan fenevadak ellen kell bizonyítania, amelyek bőven 600 lóerő fölötti teljesítményre képesek.

Ebben a kategóriában szintén megkerülhetetlen az összkerékhajtás. Ezzel kapcsolatban a Ferrari az FF és a GTC4Lusso esetében gyűjtött tapasztalatokat fogja tudni hasznosítani, hiszen akárcsak a riválisokat, a Purosangue is sokkal inkább aszfaltra, mintsem terepre lesz alkalmas.Forrás:

Carscoops

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Az Audi az e-tron jelentős ráncfelvarrásán dolgozik

Az Audi az e-tron jelentős ráncfelvarrásán dolgozik

Új akkumulátor, hatékonyabb energiafelhasználás és nagyobb hatótáv várható.

Tovább olvasom
Először lencsevégen a Lamborghini Aventador Ultimae – VIDEÓ

Először lencsevégen a Lamborghini Aventador Ultimae – VIDEÓ

Az olasz gyártó ezzel a modellel int búcsút a szívó V12-eseknek.

Tovább olvasom
A német utakon fotózták le a Ferrari első szabadidő-autóját

A német utakon fotózták le a Ferrari első szabadidő-autóját

A villanyosított kivitel erősebb lehet, mint a 650 lóerős Lamborghini Urus.

Tovább olvasom
Döntött a Porsche jövőjéről a Volkswagen-csoport

Döntött a Porsche jövőjéről a Volkswagen-csoport

A kérdés az volt, hogy tőzsdére viszik-e a patinás márkát.

Tovább olvasom