Kilátásban van egy vadonatúj A8 koncepció

A projekt ugyan még nem kapott zöld utat, az Audinál azonban már megfogalmazódott egy-két azzal kapcsolatos elképzelés, hogy hogyan is nézhetne ki a következő generációs A8

A négykarikás vállalatnál dolgozók szokásukhoz híven nemrégiben megtartották éves közgyűlésüket, ahol a vállalat legfőbb vezetői ismertették a vállalat pénzügyi eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket. Az elsők között szerepel például a takarékosság és környezettudatosság.

Audi A8 2019 szemből

Az AUDI AG Felügyelő Bizottsága 2019. január 1-jétől megválasztotta Bram Schotot a vezetőség elnökévé. Schot már 2018 júniusától megbízott ideiglenes vezérigazgatóként tevékenykedett a vállalatnál, idén januártól pedig szintúgy az ő kezei alatt fut az értékesítés, emellett ő ügyel a marketingtevékenységekre is. Az ülésen Schot tájékoztatta a kollégákat a vállalat szándékáról, miszerint a közeljövőben ki szeretnék fejleszteni az Audi A8 tisztán elektromos változatát.

Audi A8L oldalról

„Lehetséges, hogy az Audi A8 következő generációja tisztán elektromos meghajtást kap. A projektre nem bólintottak még rá, azonban én el tudom képzelni annak megvalósulását. Elgondolkodtunk azon, hogy forradalmasítjuk a csúcskategóriás modellt mindenekelőtt egy új koncepció megalkotásával” – nyilatkozta Schot.

A jelenlegi, hátul egybelámpás A8-as széria egyébként nem olyan régen debütált a 2018-as modellévre vonatkozóan. A luxuskategóriás szedán közelmúltban történő bemutatása végett a következő generációra még néhány évet várni kellhet, ez viszont a vállalat előnyére válhat, hiszen azt jelenti, hogy bőven van idejük kidolgozni tervüket. Egyébként meg kell említsem, nem egy rossz marketinghúzás a márka részéről, hogy a szinte vadonatúj modell megjelenése után nem sokkal már információkat csepegtetnek az azt követő szériát illetően!

Audi A8L 2019 hátulja

Beszéde alatt Schot azt is megerősítette, hogy a vállalat belefogott egy projektbe, amelynek során az Audi TT utódjaként szolgáló elektromos járművet fejlesztettek és mindeközben ügyeltek arra is, hogy árkategóriát tekintve is nagyjából megközelítse az aktuális roadstert. A gyártó nagyon belelendült a környezetbarátabb termelésbe, hiszen egy olyan témát is felvetett, ahol azt fejtegette, milyen elektromos sportautó tudná helyettesíteni az R8-at.

2019 Audi A8L beltér

Az éves ülésen több kérdés is megfogalmazódott a tagok által, mint például: Érdemes-e fejleszteniük egy új, az R8 utódjaként érvényesülő modellt, amelyet belső égésű motorral szerelnek? Beleférhet ez a jövőre vonatkozó meglátásaik közé?

Az Audi 2020-ban öt elektromos meghajtású autótípust tervez bejelenteni, 2025-ig bezárólag a kínálatot 20 példányra szeretné bővíteni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom