Kínába törne be a Jeep Grand Commander

A Jeep újdonságában, a hatalmas méretekkel rendelkező Grand Commanderben akár három üléssor is viríthat.

A Jeep újdonságát nem nevezném kiemelkedőnek, a lényeg a hét darab férőhelyen van. Azt rögtön meg lehet állapítani, hogy ez a modell lesz a 2017-es Shanghai Autószalonon bemutatott plug-in hibrid Yuntu tanulmányautó sorozatgyártott változata.

A Jeep keresztmotoros padlólemezére épül a Grand Commander, amellyel a gigászi szabadidő-autóra vágyó kínai ügyfeleket kívánják megcélozni. A járművet a Jeep a kínai Guangzhou Autoval közösen mutatja be a Pekingi Autószalonon, mely öt- vagy hétszemélyes kialakítással rendelhető. A karosszéria 4873 mm hosszú, 1982 mm széles 1738 mm magas és 2800 mm a tengelytávja.

A Yuntu tanulmányautó

Ahogyan a Yuntu tanulmányautó, itt is éles és letisztult vonalak tűzdelik az autó minden részét. A vékony LED-es első és hátsó lámpák a króm hűtőráccsal tipikus Jeep jegyeknek számítanak, a Grand Cherokeetól kölcsönözte dizájnelemeinek nagy részét. A kabin is még több luxust kínál, az anyagminőséget és az összeszereltséget a Range Rover és a Mercedes-Benz GLS szintjére kívánják emelni a tervezők, de nagy kihívója lehet az érkező BMW X7-nek!

A Jeep Grand Commander 7 személyes kivitelben is kérhető

Az alap 2.0 literes benzines turbómotor 234 lóerőt teljesít, de lesz egy erősebb, 268 lóerős változat is, mindkettőhöz jár majd a lágy-hibrid hajtás. A Grand Commandert Kínában már tesztelték, a mérési ciklus alapján 8,3 literes átlagfogyasztás várható tőle.

Természetesen az amerikai piacon tovább folytatódik a kedvelt V6-os és a brutális V8-as Hemi-motorok gyártása. Alapáron jár hozzá a 9 fokozatú automataváltó és az összkerékhajtás, egyelőre viszont nem volt szó a megnövelt terepjáró-képességekkel rendelkező Trailhawk-változat érkezéséről.

Tipikus Jeep dizájnelemek a Grand Commanderen

A világ többi részén sincs aggodalomra semmi ok, hiszen a RAM pick-up alvázra épülő Jeep Wagoneer és Grand Wagoneer modellt kínálják a hétszemélyes SUV-ra vágyó vásárlóknak, de ezekre még körülbelül két évet kell várni. A közönségpremier után a Grand Commander sorozatgyártása a nyár folyamán indul meg.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom