Kínába törne be a Jeep Grand Commander

A Jeep újdonságában, a hatalmas méretekkel rendelkező Grand Commanderben akár három üléssor is viríthat.

A Jeep újdonságát nem nevezném kiemelkedőnek, a lényeg a hét darab férőhelyen van. Azt rögtön meg lehet állapítani, hogy ez a modell lesz a 2017-es Shanghai Autószalonon bemutatott plug-in hibrid Yuntu tanulmányautó sorozatgyártott változata.

A Jeep keresztmotoros padlólemezére épül a Grand Commander, amellyel a gigászi szabadidő-autóra vágyó kínai ügyfeleket kívánják megcélozni. A járművet a Jeep a kínai Guangzhou Autoval közösen mutatja be a Pekingi Autószalonon, mely öt- vagy hétszemélyes kialakítással rendelhető. A karosszéria 4873 mm hosszú, 1982 mm széles 1738 mm magas és 2800 mm a tengelytávja.

A Yuntu tanulmányautó

Ahogyan a Yuntu tanulmányautó, itt is éles és letisztult vonalak tűzdelik az autó minden részét. A vékony LED-es első és hátsó lámpák a króm hűtőráccsal tipikus Jeep jegyeknek számítanak, a Grand Cherokeetól kölcsönözte dizájnelemeinek nagy részét. A kabin is még több luxust kínál, az anyagminőséget és az összeszereltséget a Range Rover és a Mercedes-Benz GLS szintjére kívánják emelni a tervezők, de nagy kihívója lehet az érkező BMW X7-nek!

A Jeep Grand Commander 7 személyes kivitelben is kérhető

Az alap 2.0 literes benzines turbómotor 234 lóerőt teljesít, de lesz egy erősebb, 268 lóerős változat is, mindkettőhöz jár majd a lágy-hibrid hajtás. A Grand Commandert Kínában már tesztelték, a mérési ciklus alapján 8,3 literes átlagfogyasztás várható tőle.

Természetesen az amerikai piacon tovább folytatódik a kedvelt V6-os és a brutális V8-as Hemi-motorok gyártása. Alapáron jár hozzá a 9 fokozatú automataváltó és az összkerékhajtás, egyelőre viszont nem volt szó a megnövelt terepjáró-képességekkel rendelkező Trailhawk-változat érkezéséről.

Tipikus Jeep dizájnelemek a Grand Commanderen

A világ többi részén sincs aggodalomra semmi ok, hiszen a RAM pick-up alvázra épülő Jeep Wagoneer és Grand Wagoneer modellt kínálják a hétszemélyes SUV-ra vágyó vásárlóknak, de ezekre még körülbelül két évet kell várni. A közönségpremier után a Grand Commander sorozatgyártása a nyár folyamán indul meg.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom