Kinyírják a Camaro izomautót 2023-ra?

Egyes pletykák szerint a Chevrolet nem tervez következő generációt a modellből.

Nem ez lenne az első alkalom a Camaro történetében, amikor az amerikai gyártó a „polcra teszi” a típust. Bizonyos sajtóinformációk szerint a jelenleg futó hatodik generációs izomautó utódjának leállt a fejlesztése, és nincs terv a 2023 utáni időszakra a Camaro modellel kapcsolatban.

2018-as Chevrolet Camaro LT1 oldalról

„Érdemes megnézni, milyen frissítéseket végeztünk a jelenlegi kiadás megújításának érdekében. Az új LT1 modell vérbeli V8-as kiadás az LT megjelenéssel csomagolva, míg a díjnyertes SS új első lökhárítót kap, mely a Camaro Shock koncepcióra hajaz. Ezek a fejlesztések mind azért valósultak meg, hogy a vásárlóinknak nagyobb élményt nyújtson a modell.” – nyilatkozta a gyártó a kérdéssel kapcsolatban.

Ezzel sem megerősíteni, sem pedig megcáfolni nem sikerült azt az állítást, hogy a Camaro nem kap új utódot. Az eladási adatok mindenesetre nem túl fényesek, 2016-tól kezdve folyamatosan estek a mutatók, a 2018-as 51 ezer példányos eladás pedig a legkevesebb a modell 2009-es feltámasztása óta. A 2019 elején regisztrált adatok pedig csak egy leheletnyivel jobbak, mint az azt megelőző évben. A 2020-as évre egy újabb ráncfelvarrást terveznek, mellyel egy tradicionálisabb orr-részt kap a Camaro. Annak a tudatában nem is meglepő a helyzet, hogy a Ford Mustang eladásai sincsenek az egekben az utóbbi években.

2020-chevrolet-camaro-lt1-felni

A hírek szerint a Camaro projekten dolgozó szakemberek most egy másik feladatba fektetik energiájukat, mely szintén azt erősíti, hogy nem lesz folyatása az izomautó gyártásának. Feltehetően most árgus szemekkel figyelik a típus eladási adatait, az elkövetkezendő 12 hónapban jó eséllyel el fog dőlni a Camaro sorsa. Amennyiben a gyártó lát esélyt a modell megmentésére, abban az esetben meg is teszi majd a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a legendás típus tovább élhessen. Ellenkező esetben újra eltűnhet a piacról egy izomautó, mely az egyébként is egyre ritkább V8-ak kínálatát csökkentené. Innentől kezdve a Chevrolet vezetőin múlik a döntés.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom