Kis csúszással érkezik a Mercedes-AMG One a vásárlókhoz

Az F1-es motorral hajtott hiperautó a Nürburgring abszolút körrekordját is megdöntheti.

A Mercedes-AMG a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutatta be a Project One koncepcióját. Négy év telt el azóta, de a Forma-1-es technológiával felvértezett hiperautó sorozatgyártásra kész verziója még mindig várat magára, ráadásul a legfrissebb hírek szerint a gyártás megkezdése is csúszni fog.

A Mercedes-Fans.de értesülései szerint az AMG csak 2022 első negyedévében kezdi meg az elkészült példányok kiszállítását, mivel a gyártó a fejlesztés során számos problémával szembesültek, melyeket meg kellett oldani. A WLTP-ciklus szigorúbb kibocsátási előírásainak életbe léptetése sok fejtörést okozott a mérnököknek, hogy az 1,6 literes, V6-os motor képes legyen megfelelni az új normáknak.

A fejlesztési fázisban az AMG csúcsmodelljének problémái adódtak a hidegindítással, és az is problémát okozott, hogy a módosított F1-es motor alapjáratát stabilan 1200-ra csökkentsék.

A német cég megerősítette, hogy mindössze 275 darab készül majd az AMG One-ból, melynek már mindegyike gazdára talált, darabonként 2,72 millió dolláros (aktuális árfolyamon átváltva 821 millió forintos) áron.

Mercedes-AMG One oldalról, menet közben

Mercedes-AMG One utastere

Ezért az összegért a vásárlók egy olyan hiperautót kapnak, amelyben egy F1-es gyökerekkel rendelkező belső égésű motor, valamint négy villanymotor dolgozik, a rendszer együttes teljesítménye pedig meghaladja az 1000 lóerőt, ami a pletykák szerint akár az 1200 lóerőt is elérheti.

A prototípust néhány napja a Nürburgring közelében sikerült lefilmezni, ahogy a közúti forgalomban tesztelték, ugyanis a rossz idő miatt egyetlen kört sem teljesíthetett a legendás versenypályán. Szakemberek szerint a modell jó eséllyel pályázik a Zöld Pokol leggyorsabb autója címre, hiszen akár még a Porsche 919 Hybrid Evo által felállított 5 perc 19,55 másodperces abszolút körrekordot is megdöntheti.

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom