Kiszivárgott a 700 lóerős Ferrari 488 „Sport Special Series”

Kiszivárgott egy fotó és jó néhány technikai részlet a Ferrari 488 „Sport Special Series” modelljéről, a felvételek már a közösségi médiában keringenek.

Az nem titok, hogy a Ferrari egy könnyebb, erősebb, középmotoros 488-ason dolgozik. Az Instagrammon megosztott kép szinte megerősíti, hogy a 458 Speciale utódja, és a 360 Challange Stradale valamint F430 Scuderia vérvonálát.

Az egyetlen kiszivárgó kép szépen illeszkedik a könnyített 488 korábban közölt kémfotóihoz. Elöl a „motorháztető” egy drámai mélyedéssel rendelkezik, az aerodinamikája pedig sokkal agresszívabb lesz mint a sztenderd változaté, de ez az egész autó megjelenéséről elmondható.

Ferrari 488

Január közepén egy belső vetítésről kiszivárgott technikai részletek nem csak igazolták a kőkemény 488 létezését, hanem a motorban rejlő erőt és a sztenderd autón véghez vitt változtatásokat is felfedte. Bár a képek alacsony felbontásúak, a dián tisztán látszik, hogy ez a versenyre teremtett 488 „Sport Special Series” a Ferrari történetének legerősebb V8 motorjával fog rendelkezni.

Az alap 488-ban a 3.9 literes ikerturbós V8-as motor 670 lóerőt ad le, a keményebb változat 700 lóerős lesz a várakozások szerint. A motor 10%-kal lesz könnyebb, mint az alap erőforrás.

Az autó temérdek olyan versenyautóhoz méltó extrával fog rendelkezni, amely mint a „verseny” sebességváltó, „extrém” közvetlen kormányműáttétel és vadiúj Michelin Sport Cup 2 gumik, a 488 GTE Le Mans autóból származó elülső S-beszívóval és hátsó diffúzorral együtt. Az új aero csomag állítólag 20%-kal hatékonyabb, mint a standart 488. Új 20-colos könnyűfém felnikkel lesz szerelve, amik 40%-kal könnyebbek, mint az alap modell kerekei.

Ferrari 488

A kiszivárgott diák alapján egy komplett szénszálas csomagot kapott a 488. Az első és hátsó lökhárítók és a motorháztető is szénszálból készültek, ugyanúgy, mint az aktív hátsó légterelő és belső műszerfal. A belső luxus eltűnt – még a kesztyűtartó is ki lett dobva – emellett az alap utcai autó üléseit szénszálas versenyülésekre cserélték.

Sok a találgatás arról, hogy a nagyteljesítményű 488 rendelkezni fog-e GTO jelzéssel. A múltban a GTO jelzés csak két-három évtizedenként tűnt fel a Ferrarikon, és mivel az 599 GTO 2010-ben jelent meg, talán még túl korai az olasz márkának ahhoz, hogy egy újabbat jelentessen meg. A Ferrari bennfentesei szerint is valószínűtlen egy ’488 GTO’, tehát ez a zászlóshajóként várt modell vélhetően más elnevezéssel fog érkezni.

Forrás: Auto Express

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom