Közel 400-zal hasított az Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Az Aston szerint felveszik majd a versenyt a Forma-1-es autókkal a köridők tekintetében

Az Aston Martin hamarosan bemutatja a Valkyrie versenyautó változatát. A hírek szerint 2020-ban érkezhet meg az Aston Martin Valkyrie AMR Pro, mely a közúti változathoz képest erősebb lesz, valamint kap néhény aerodinamikai újítást. Mindezeknek betudhatóan felvehetik a versenyt az F1-es autókkal, legalábbis az Aston szerint.

A brit autógyár a sztenderd Aston Martin Valkyrie modellel párhuzamosan fejlesztette ki ezt a vadállatot. Az Aston Martin előrejelzései szerint a végsebesség 400 km/h lehet, illetve az autó képes lesz kezelni a kanyarodásnál fellépő akár 3,3 G erőhatást is. A 6500 köbcentis V12 Cosworth motor hibrid technológiával ötvözve még nagyobb teljesítményre és nyomatékra lesz képes. A lóerőre vonatkozóan sajnos még nem ismertek az adatok a versenyautó és a közúti autó esetében sem.

Az Aston Martin Valkyrie AMG Pro versenyautó változata

A nagyobb teljesítmény mellett az új modell első és hátsó szárnyelemeket is kapott, a jobb aerodinamika érdekében. Az autó tömegének csökkentése érdekében változtattak a felfüggesztésen, a kipugórendszeren, az üléseken, valamint a karosszéria is szénszálas lesz. Szintén ezt a célt szolgálja a fűtés és az infotaiment képernyő eltávolítása. A Forma-1-ben használt fékek mellett a versenyautó kisebb, 18-as felnikkel lesz felszerelve, melyekre kiválóan illeszkednek a Michelin versenygumik. Eze a gumik azok, amikkel az LMP1-es autók versenyeznek a World Endurance Championship sorozatban.

Különleges extra a Valkyrie AMR Pro jövőbeli tulajdonosai számára, hogy részt vehetnek egy vezetésfejlesztési programban, mely tartalmaz szimulátoros tesztelési lehetőséget és versenypályán eltöltött időt egyaránt.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro utcai változat

Mint ismert, a Valkyrie az Aston Martin és a Red Bull együttműködésének eredménye. Míg összesen 150 közúti autó legyártását tervezik, e mellett csak 25 versenyautót terveznek piacra dobni. Sajnos már mind a 25 autó elkelt.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom