Különleges, 500 darabos széria készül a BMW X7-ből

Vészjósló megjelenés, brutális V8-as teljesítmény és különleges fényezés.

Ha egy olyan SUV-t keresel, amivel a városban furikázva úgy érezheted magadat, mint egy igazi gengszterfőnök, akkor nincs értelme tovább kutatnod, hiszen megérkezett a számodra leginkább testhezálló autó, a 2021-es BMW X7 Dark Shadow Edition.

Mivel a tervek szerint a BMW X7-esből nem készül M pakettes változat, a legtöbben az olyan tuningcégektől, mint az Alpina várták, hogy majd előrukkolnak egy különleges változattal, amely betölti majd az űrt. Nos, végül nem így történt. Ugyanis a BMW hivatalosan is bejelentette, hogy a Mercedes-Benz GLS legnagyobb riválisának számító X7-esből 2021-ben Dark Shadow Edition készül. A hétüléses SUV gyártását idén augusztusban kezdik el a bajorok legnagyobb üzemében Spartanburgban és mindössze 500 darab készül majd belőle.

BMW X7 Dark Shadow Edition hátulról

Az X7 Dark Shadow Edition kizárólag Frozen Arctic Grey metálfényezéssel készül majd. Bár ezt az árnyalatot korábban már más BMW modellek esetében is használták, ez az első alkalom, hogy egy X modellen is megjelenik.

Kiegészítendő a metálfényezést, a kiegészítőket, úgymint az oldalsó ablakok kereteit, a B- és a C-oszlopok takaróelemeit, a külső visszapillantótükrök burkolatait, valamint a vese formájú hűtőrács keretét és lamelláit, illetve a kipufogócsövek végeit is fekete króm árnyalatra festik majd.

A spartanburgi gyártósorról leguruló összes X7 Dark Shadow Edition modell 22 colos, V-küllődizájnú, matt Jet Black árnyalatú könnyűfém felniket kap, melyeken az első és hátsó abroncsok eltérő méretűek lesznek. Valamint az M sport kipufogórendszer is alapfelszereltségnek számít majd.

BMW X7 Dark Shadow Edititon beltér

A beltérben a bőr lesz a domináns. A bőrborítású M sportkormány mellett a teljes utastérben a BMW Individual teljes Merino bőrkárpitozása található Night Blue / Black árnyalatban, kontraszt-varrásokkal ellátva. A tetőkárpit pedig Night Blue árnyalatú Alcantara borítást kap. Ezen kívül a műszerfal felső részét és a kartámaszokat Night Blue Nappa bőr borítja, míg a műszerfal alsó felén és az első ülések háttámláin Black árnyalatú Merino bőrt találunk. De az utastér több részén is alumínium berakásokkal és kiegészítőkkel törik meg a feketeséget.

A teljesítményről az M50i erőforrás gondoskodik, vagyis egy 4,4 literes, ikerturbós, V8-as motor, 523 lóerővel és 750 Nm forgatónyomatékkal. A gyár adatai alapján nulláról százra 4,5 másodperc alatt gyorsul majd fel, a végsebessége pedig 250 kilométer/óra lesz.

A limitált példányszámú X7-es modell hat- vagy hétüléses változatban lesz elérhető, persze csak annak, aki kifizeti a Dark Shadow Edition 120 000 dolláros (mai árfolyamon számolva 35,9 millió forintos) vételárát. Azonban arról nem szólnak a hírek, hogy ebben az összegben benne van-e a John Phillips, hogy az újdonsült tulajdonos garantáltan maffiavezérnek érezhesse magát.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

Christopher Weil szerint egy autó tervezése során a határokat kell feszegetni.

Tovább olvasom
A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom