Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Kellemes meglepetésként értek a 2020-as modellévben bejelentett frissítések, amelyekkel a Ford Performance még jobbá akarja tenni a GT-t. A 3,5 literes, iker-turbós, V6-os EcoBoost erőforrásból 13 lóerőt még ki tudtak sajtolni, így kereken 660 paci lapul a motorháztető alatt és szélesebb tartományban adja le a nyomatékot. Emellett javítottak a hűtésen és a légcsatornákon, ennek köszönhetően pedig 50%-kal javult a légellenállás. A motorsport részlegtől ezeken felül még egy jobb felfüggesztés javítást is átvettek, hogy ha a tulaj pályára viszi, ott is megállja a helyét.

A 2020-as Ford GT elölről

Az eddig körülbelül 3 millió forintos extráért elérhető Akrapovic kipufogórendszer már az alapfelszereltség részét képezi. Ettől mélyebb, morgósabb hangja lett és nem utolsó sorban néhány kg-ot is megtakarítottak.

A Ford GT hátulról

A legérdekesebb frissítés azonban még ezek mellett is a Liquid Carbon Edition, amely nélkülözi a festéket, csupán egy lakk réteget tesznek a szimplán fekete, szénszálas karosszériára. A különleges kiadáshoz hasonló ötvözetből készült felnik is dukálnak, ezeket természetesen vaskos felár megfizetésével kérheted.

A Ford GT Heritage Edition oldalról

Normál, nem szénszálas esetben különféle sportcsíkokkal díszíthetjük a kasztnit, a beltér személyre szabásánál öt opcióból lehet választani. A versenyautókra emlékeztető fényezés pedig már csak hab a tortán, ez esetben a kék és narancs részeket egy vékony fekete csík választja el. A színösszeállítás ismerős lehet az 1969-es Le Mans-i GT40-ről.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Porsche, Ferrari, McLaren… ezek ma a leginkább pályára kihegyezett közúti sportautók.

Tovább olvasom
400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

Alaposan átdolgozták a jövő tavasztól elérhető az új Audi RS3 felfüggesztését.

Tovább olvasom
Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Az olasz autógyártó 10 év után leállítja az Aventador modell gyártását, a V12-es motor azonban továbbra is szerepel a vállalat jövőképében.

Tovább olvasom
Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

A különleges autó a gyártó Fuoriserie programjának keretében született meg.

Tovább olvasom