Lesd meg a szupergyors Ferrari Monzát

Közel 800 lóerős motorral 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

A Ferrari Monza SP1 és SP2 vezetéséhez nem szükséges bukósisak viselése, azonban ártani nem árt, kivéve, ha kifejezetten élvezni akarod azt a fájdalmat, melyet az arcodba csapódó galamb okoz.

Maranellóban 500-nál is kevesebb példány készül a legújabb limitált szériából, melyet a vállalat Befektetői Napján mutattak be a cég pénzügyi eredményei és öt éves tervei mellett. A kinézete ellenére ez nem egy mindössze 10 példányból álló hiperautó-sorozat része. Még az is lehet, hogy páran rendszeresen fogják vezetni. Most akkor miről is van szó pontosan?

Miért nem a Párizsi Autószalonon? Nos azért, mert az SP a Ferrari első autója az „Icona” sorozatban, ez pedig nagy hír. Ezekkel az autókkal a leghűségesebb és egyben leggazdagabb ügyfeleket célozzák meg. Mindegyik új modell egy régi klasszikusra fog emlékeztetni.

Újraéleszthetik tehát a 166M és 750 Monza modelleket, melyek az ötvenes és hatvanas években szállították a győzelmeket a világbajnoki sorozatokban. Csakúgy, mint az SP, ezek is mind szigorúa limitált kiadásúak lesznek.

Ahogy azt sejteni lehetett, az SP1 együléses autó. A második ülés kivétele 20 kilogrammos súlycsökkenést eredményez, ezenkívül mindenben megegyezik az SP2 felépítésével. A meghajtás a 812 Superfasttól érkezik: 6,5 literes, V12-es szívómotor, mely a Ferrari Forma-1-es tapasztalatából táplálkozik. A motor mellé természetesen hétsebességes, dupla kuplungos erőátvitel dukál.

789 lóerőjével ez minden idők legerősebb Ferrari motorja, mely az 1 500 kilogramos SP-t 2,9 másodperc alatt repíti 100-ra, és 7,9 másodperc alatt 200-ra. Azért is szükséges a sisak, mert az autó végsebessége 300 km/h.

A karosszéria teljes egészében szénszálas, az autót kovácsolt alumínium felnik, LED fényszórók, és az autó hátulján végighúzódó világító test díszíti. Az ajtók kicsik, gyakorlatilag észrevehetetlenek, a motorháztető viszont hatalmas, éppúgy, mint a Jaguar E-Type esetében. A műszerfal felett egy „virtuális szélvédő” húzódik, a légáramlás kiegyensúlyozása, és a vezetési kényelem fenntartása érdekében. Az SP2-ben az utasnak nem jár efféle luxus.

Ha már a vezetési élményről és a kényelemről van szó, az SP a 812-es kormányművével lesz felszerelve. A teljesítmény, és a remek gyorsulást figyelembe véve nehéz kényelemről beszélgetni, ám azt majd mindenki saját maga eldöntheti.

Minden modellnek már meg van a gazdája, sok olyan példány akad, melyet kifejezetten a vevő igényeire szabtak. A Ferrari együttműködést indított néhány olasz divatcéggel, így minden autó mellé gyönyörű pilótaruha jár, melyet garantáltan egyik tulajdonos sem fog viselni.

Az árról a Párizsi Autószalonon lehet többet megtudni. Érdemes hét számjegyű összeggel kalkulálni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Egyedi Edizione Ribelle kiadások és új GT Sportcsomagok érkeznek a Maserati jóvoltából ebben az évben.

Tovább olvasom
Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera egy igazi fenevad, ezt támasztja alá Matt Farah, a The Smoking Tire Youtubere is, aki nem is olyan régen kipróbálhatta.

Tovább olvasom
Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom