Letette a névjegyét Koenigsegg Genfben

A Koenigsegg visszatér az idei Genfi Autószalonon két különleges kiadású Regerával, a figyelem pedig garantált, több okból is.

Jó hírek érkeztek Genfből! Hogy mik ezek?

  • Koenigsegg autókról van szó
  • Regera modellek
  • Elképesztően gyorsak

Akad egy igencsak nagy bökkenő ebben az egész történetben. Méghozzá az, hogy minden egyes gyártásra váró Koenigsegg Regerát – összesen mindössze 80 darabot – már most eladtak.

Koenigsegg Regara fehér

Érdemes talán a fehér színű változattal kezdeni a sort. Egy “Ghost” csomaggal érkezik, mely mély első szpojlert és hátsó szárnyakat takar, ezek az aktív hátsó szpojler működését segíti. Ez húsz százalékkal több leszorítóerőt jelent a sztenderd Regarahoz képest. Belül narancssárga és fekete bőr, kontrasztos varrással és egy fényezett alumínium középső oszlop, fényezett szénszálas díszítőelemekkel. Imádnivaló.

Koenigsegg Regara belső

A kék színű változat a ‘Regera d’Elegance’ nevet viseli. Itt nincsenek menő aerodinamikai elemek, ám a különleges tintakék szénszál és a zöld külső csíkozás szépen illeszkedik a tipikus svéd árnyalathoz. Csak annyit lehet tudni, hogy egy különleges skandináv anyag viszi tovább ezt a színsémát az autó belsejében.

Mindkét autó Tresex karbonszálas kerekekkel van felszerelve, valamint egy elképesztő, nem evilági hajtóegységgel. Csak egy gyors ismétlés. A Regera egy 5000 köbcentis, ikerturbós V8-assal üzemel, melyhez még egy F1-specifikus akkumulátorcsomag társul. Az eredmény: 1479 lóerő és 2000 Nm nyomaték. Megdöbbentő.

Koenigsegg Regara kék

Ez az egész egy nagyon összetett Direct Drive rendszert működtet – a hidraulikus tengelykapcsolókhoz van köze – mely az erőt a hátsó kerekhez küldi, méghozzá nem akrámilyen erőről van itt szó.

A 0-100 gyorsulás nem igazán jelentős egy olyan autónál, mely 0-ról 400-ra kevesebb, mint 20 másodperc alatt gyorsul, 150-ről 250-re pedig 3,2 másodperc alatt. Egy szempillantás alatt új dimenzióban érezheted magad.

Koenigsegg Regara kék belső

A Regera mellett az autó elődje, nagypapája a CCX is bemutatásra kerül. A Koenigsegg idén ünnepli 25. születésnapját, a CCX pedig fontos részét képezi a vég történelmének. Ez volt ugyanis az első olyan Koenigsegg, melyet a világpiacra gyártottak.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom