Letette a névjegyét Koenigsegg Genfben

A Koenigsegg visszatér az idei Genfi Autószalonon két különleges kiadású Regerával, a figyelem pedig garantált, több okból is.

Jó hírek érkeztek Genfből! Hogy mik ezek?

  • Koenigsegg autókról van szó
  • Regera modellek
  • Elképesztően gyorsak

Akad egy igencsak nagy bökkenő ebben az egész történetben. Méghozzá az, hogy minden egyes gyártásra váró Koenigsegg Regerát – összesen mindössze 80 darabot – már most eladtak.

Koenigsegg Regara fehér

Érdemes talán a fehér színű változattal kezdeni a sort. Egy “Ghost” csomaggal érkezik, mely mély első szpojlert és hátsó szárnyakat takar, ezek az aktív hátsó szpojler működését segíti. Ez húsz százalékkal több leszorítóerőt jelent a sztenderd Regarahoz képest. Belül narancssárga és fekete bőr, kontrasztos varrással és egy fényezett alumínium középső oszlop, fényezett szénszálas díszítőelemekkel. Imádnivaló.

Koenigsegg Regara belső

A kék színű változat a ‘Regera d’Elegance’ nevet viseli. Itt nincsenek menő aerodinamikai elemek, ám a különleges tintakék szénszál és a zöld külső csíkozás szépen illeszkedik a tipikus svéd árnyalathoz. Csak annyit lehet tudni, hogy egy különleges skandináv anyag viszi tovább ezt a színsémát az autó belsejében.

Mindkét autó Tresex karbonszálas kerekekkel van felszerelve, valamint egy elképesztő, nem evilági hajtóegységgel. Csak egy gyors ismétlés. A Regera egy 5000 köbcentis, ikerturbós V8-assal üzemel, melyhez még egy F1-specifikus akkumulátorcsomag társul. Az eredmény: 1479 lóerő és 2000 Nm nyomaték. Megdöbbentő.

Koenigsegg Regara kék

Ez az egész egy nagyon összetett Direct Drive rendszert működtet – a hidraulikus tengelykapcsolókhoz van köze – mely az erőt a hátsó kerekhez küldi, méghozzá nem akrámilyen erőről van itt szó.

A 0-100 gyorsulás nem igazán jelentős egy olyan autónál, mely 0-ról 400-ra kevesebb, mint 20 másodperc alatt gyorsul, 150-ről 250-re pedig 3,2 másodperc alatt. Egy szempillantás alatt új dimenzióban érezheted magad.

Koenigsegg Regara kék belső

A Regera mellett az autó elődje, nagypapája a CCX is bemutatásra kerül. A Koenigsegg idén ünnepli 25. születésnapját, a CCX pedig fontos részét képezi a vég történelmének. Ez volt ugyanis az első olyan Koenigsegg, melyet a világpiacra gyártottak.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom