Limitált szériát kínál a McLaren az új 570 GT-ből

Exkluzív kiadást indít a McLaren az 570 GT modellből, a széria neve MSO Black Collection. A széria tartalmazza az alap McLaren felszereltséget, és McLaren Special Operations részleg is rajta hagyta kéznyomát.

Az új Black Collection csupán 100 példányban készül. Minden darab az MSO titán kipufogórendszerét kapja meg, amely 5 kilogrammal könnyebb, mint az alapfelszereltségű 570 GT-ben. A még pontosabb és közvetlenebb vezetési élmény érdekében a McLaren 570S-ben gyárilag és 570GT-ben opcionálisan elérhető Sport Pack kormányzási rendszer, az ESC és a Pirelli gumik is a Black Collection alapvető részét képezik.

McLaren 570GT MSO Black Collection belsőtere

Az autó enteriőrjét tekintve természetesen a névből is adódóan az égvilágon minden fekete. Az ülések félig anilin bőrből, vagyis kevésbé lélegző, kevésbé pigmentált bőrből készültek, Alcantara részletekkel és keretezéssel. A félig anilin bőr nagyfokú használata annak tudható be, hogy tartósabb és könnyebben kezelhető, mégis megőrzi az elegáns és stílusos érzetet. A karosszéria speciális fekete színe teljesen megegyezik a külön ehhez a modellhez tervezett szintén fekete kulcséval.

Az 570GT erőátvitelére vonatkozóan nem történt változtatás, így maradt az iker-turbós, 3,8 literes V8 motor és a hátsókerék hajtás, tehát az MSO 570GT továbbra is a már ismert 562 lóerős teljesítménnyel rója az utakat, de az extra felszereltségnek köszönhetően valamivel élvezetesebb a vezetési élmény. Na nem mintha bármelyik McLaren unalmas lenne egy pillanatig is!

McLaren 570GT MSO Black Collection hatsónézetből stúdiófotón

A McLaren tervezője, Rob Melville az új változatról a következőt mondta:

"A fekete szín az eleganciával, a hatalommal és a tekintéllyel társul, mindeközben körülveszi egy jellegzetes titokzatos atmoszféra. A végeredmény továbbra is egy igazi 570GT annak fényűző jellegével, de sikerült továbbgondolni az autó karcsú, sportos karakterét számos új MSO Defined opcióval, amelyek biztos vagyok benne, hogy örömet szereznek majd a limitált szériát megvásárló tulajdonosoknak. "

Az 570GT MSO Black Collection induló ára kicsivel több, mint 61,5 millió forint, ami durván 7,8 millió forinttal több, mint az alap 570GT kezdő ára. Az első megrendelések leszállítása 2018 nyár közepére várható.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom