Limitált szériával ünnepli a Ford Ken Miles ‘66-os daytonai győzelmét

Mindössze 50 darabot építenek a GT Heritage Edition modellből.

Nem zörög a haraszt, szokták mondani. Ezúttal is így történt a Ford esetében. Egy ideje már pletykálják, hogy az amerikai cég egy különleges, új kiadást tervez a GT szupersportautójából. A híreket a Ford most hivatalosan is megerősítette, ráadásul már jövőre meg is érkezik az új változat.

A legfrissebb Ford GT Heritage Edition modellt a legendás GT40-es első endurance győzelme inspirálta, melyet a Ken Miles – Lloyd Ruby páros aratott az 1966-os Daytona 24 óráson. 1966 többszörösen is mérföldkőnek számít a Ford motorsport programja szempontjából. Miután a Ferrari megvásárlása kudarcba fulladt, az amerikaiak minden követ megmozgattak, hogy legyőzzék az olaszokat az endurance versenyek porondján. Az 1964-ben és 1965-ben szerzett tapasztalatokat végül ’66-ban siker koronázta. Nemcsak megtörték a Ferrari egyeduralmát a Le Mans-i 24 órás versenyen, de néhány hónappal korábban a Sebringi 12 óráson is diadalmaskodni tudtak. Ám a GT40 első 24 órás futamon szerzett győzelmét Daytonában zsebelte be 1966-ban. Azok, akik látták Az aszfalt királyai (eredetileg Ford vs. Ferrari) című filmet, azoknak ismerős lehet a történet.

Ford GT Heritage Edition szemből, menet közben

Nem ez az első alkalom, hogy a Ford Heritage Edition kivitelt készít a GT-ből, ám ez az első, hogy nem a négy, zsinórban megszerzett Le Mans-i győzelme előtt tiszteleg.

Ennek a Heritage Edition modellnek az elkészítése során a Ford Performance csapata mélyebben beleásta magát a Ford versenytörténelmébe.” – nyilatkozta Mike Severson, a Ford GT programjának vezetője. „A cég 55 éve ünnepelte a GT40 legelső diadalát a hosszútávú versenyzésben, ami végül a Le Mans-i sikerekhez vezetett.”

Ford GT Heritage Edition oldalról

Ford GT Heritage Edition hátulról

Az új Heritage Edition stílusosan kívánja megünnepelni ezt a fontos mérföldkövet. Az autó kasztniját „Frozen White” árnyalatra fényezik, amit a „Race Red” festés, a kivillanó karbon elemek, és a 98-as rajtszám tesznek teljessé. Ez a változat talán nem olyan ismert és népszerű a rajongók körében, mint a legendás Gulf festés, de kétségtelenül ez is szemet gyönyörködtető.

Az autó alatt 20 colos Heritage Gold feliket és vörösre festett Brembo féknyergeket találunk. A beltérben a fekete Alcantara bőr dominál, melyet a szintén Alcantara bevonatú versenyülések és a kormány mögött található váltófülek pirossága tör meg.

Emellett a cég egy másik exkluzív, limitált szériás csomagot is bemutatott, a Ford GT Studio Collectiont, amely a Ford és a GT-ket összeszerelő, kanadai Multimatic együttműködéséből született. A Studio Collection egy vadonatúj grafikai csomagot takar, ízlés szerint variálható színekkel, melyek még inkább kiemelik a sportautó karosszériájának legjellegzetesebb elemeit.

Ford GT Heritage Edition beltere

Ford GT Heritage Edition beltere

Ezt a pakkot stílszerűen mindössze 40 autó kaphatja meg, míg a Ford a Heritage Edition GT-ből összesen 50 darabot tervez elkészíteni 2021 folyamán. A jelenlegi Ford GT gyártása a tervek szerint 2022-ben ér véget, miután elkészült az 1350. példány is a szupersportkocsiból.

Hogy a GT40-es daytonai győzelme megérdemli-e, hogy Heritage Edition készüljön belőle? Nos, ez a siker nemcsak a Ford elképesztő győzelmi szériájának a kezdetét jelentette, de valósággal földbe gyalulta a vetélytársakat a Floridában rendezett 24 óráson. Az első, a második, a harmadik és az ötödik helyen is egy Ford GT40 Mk.II-t találunk, ráadásul a Miles – Ruby kettős gyermeteg 8 kört vert a másodikként célba érkező egységre.

Forrás:

Carbuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom