Híreink

Már tesztelik a GLS 2019-es verzióját

2020-as Mercedes GLS Maybach koncepció

Dátum: 2018-12-06

Ideje volt már, hogy színre lépjen a következő generáció a legnagyobb Mercedes SUV-ból

Az már nem titok, hogy az új GLE nagyobb az elődjénél, ám aki ennél is több helyre és még tekintélyt parancsolóbb megjelenésre vágyik, annak sem kell aggódnia, hiszen hamarosan érkezik a GLS nagytestvér következő generációja. A jelenleg futó széria 2012 óta van jelen a piacon, az új modellen pedig már a végső simításokat végzik a tervezők.

2020-as Mercedes GLS kémfotó elölről

Az SUV-k S-osztályát egyelőre erősen álcázva tesztelik a közutakon, különösen az autó faránál igyekeztek minden fontos részletet eltakarni. Az viszont így is látszik, hogy méretei hatalmasak, akár 7 személynek is kényelmes teret nyújt majd. A BMW X7 egyik legnagyobb ellenfelének szánt modell ugyanarra az MHA platformra épül, mint a kistestvér GLE. A friss vonalak ráfértek a jelenleg elég korosnak mondható dizájnra, bár egyelőre csak sejteni lehet, pontosan, hogy fog kinézni az új kivitel. Arra azért nagy esély van, hogy a GLE formatervére nagyban hasonlít majd az új GLS.

A Mercedes zászlóshajójához az új, soros hathengeres motor mellett a már ismert 4,0 literes, duplaturbós V8 is elérhető lesz. A hírek szerint dízellel is kérhető majd az SUV, ráadásul a későbbiekben a GLS 63 verziót is bemutatják, mely 600 lóerő körüli teljesítményre lesz képes. Az izmokra nagy szüksége lesz, hiszen a rivális Audi és BMW is hamarosan bemutatja legnagyobb hobbiterepjárójának csúcsváltozatait.

2020-as Mercedes GLS kémfotó hátulról

Azt már biztosan tudni lehet, hogy az új GLS-ről 2019-ben rántja le a leplet a gyártó, hiszen a Mercedes nemrég közzé tett a médiában egy tervezetet, mely megmutatja az egyes jövőbeli modellek bemutatójának várható időpontját. A technikai adatokról viszont egyelőre nem árultak el konkrétumokat, ahogyan arról sem, pontosan melyik autószalonon láthatja majd a nagyközönség az új modellt. Az viszont biztosnak tűnik, hogy lesz Maybach kivitele is a GLS-nek, melyben minden olyan extra benne lesz, melyet a prémiumgyártó napjainkban kínálni képes.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez