Már teszterek kezei között az érkező Skoda Scala!

Ugyan még csak becsomagolva, de már közúton hasít a cseh gyártó legújabb kompakt modellje, a Scala

Ne érezd rosszul magad, ha hirtelen nem tudod miről van szó. A Scala a Skoda Rapid utódjaként kel életre, és a gyártó elmondása szerint egy teljesen új vonalat képvisel mind technikai, mind stílus vonalon. A Rapid valahol a Fabia és az Octavia között helyezkedett el, de sosem volt egy olyan modell, amelyre nyugodtan rámondhatod, lelke van.

2018 Skoda Scala menet közben álcáz matricával

E mellett ráadásul nem is igazán bekategorizálható, nem egy VW Golf rivális, de nem is egy szupermini autó. Nem találta a helyét a Rapid, mégis a második a Skoda eladási listáin az Octavia után. Azonban most nem a Rapidról és annak vegyes érzelmekkel kísért történetéről van szó. A Rapidnak vége, itt a Scala!

A Scala latin eredetű szó, jelentése lépcső vagy létra. Ezzel is arra próbál utalni a gyártó, hogy ez a modell egy újabb előrelépés a Skoda történelmében, egy új szint mind technikailag, mind stílust illetően. A Scala csak és kizárólag hatchback kivitelben lesz elérhető, a csehek nem szórakoznak többféle karosszériával, mint a Rapid esetében. Nem is teszik ezt rosszul, hiszen a kis csapotthátúak még mindig nagyon népszerűek Európában.

A Scala várhatóan a Ford Focus, a Hyundai i30 és a Seat Leon riválisa lesz. A Skoda elmondása szerint ez lesz az első olyan modell, amely a cseh gyártó új VISION RS formanyelvét fogja használni. Nem csak a formatervezés de a műszaki felszereltség is szintet lép, hiszen a Scala már tartalmazni fog több olyan felszerelést, amely eddig csak a felsőbb kategóriás modellekben volt elérhető. A Scala lesz továbbá az első olyan modell, amely már nem a Skoda logót, hanem a betűkkel kiírt SKODA feliratot fogja viselni márkajelzésképpen.

2018 Skoda Scala menet közben álcázómatricával

A hivatalos érkezés 2018 decemberében várható, tehát a már teszterek kezében lévő modellek csak prototípusok, melyek már csak hajszálnyival különböznek a végső sorozatgyártásba kerülő modelltől. A már napvilágot látott vélemények alapján a Sacala nem hasonlít semelyik eddigi Skoda modellre, új DNS-t kapott a járgányt. A karosszéria felépítése kényelmes, az európai utaknak megfelelő.

A gyártó kínál majd egy opcionális Sport Chassis Preset nevű kiadást is, amely egy 15mm-rel alacsonyabb felépítést és sportosabb futóműbeállításokat takar. Az Autocar teszterei úgy gondolják, hogy nem valószínű, hogy hódítani fog ez a felszereltség, hiszen a standard sokkal kényelmesebb, és van más sportos opció a piacon, ami jobban teljesít. Személy szerint biztos, hogy élnék ezzel a lehetőséggel, hiszen imádom, ha a kocsi kirázza belőlem a vesekövet is! De ízlések és pofonok.

A Scala kormányzása könnyű és modern, élesebb kanyarokban azonban elférne egy kicsit feszesebb mozgás, de bőven megfelelő egy ilyen kategóriájú autóban. Remélhetőleg érkezik majd vRS változat – amire a gyártó nem mondott sem nemet, sem pedig egyértelmű igent – abban már egészen biztosan más lenne mind a kanyarsebesség mind a menetdinamika.

2018 Skoda Scala álcázva oldalról

A motoropciók között szerepel majd egy 1,5 literes TSI, egy 1,0 literes TSI és egy 1,6 literes TDI. Utóbbin egy kicsit meglepődtem, hiszen a dízelben egyértelműen nem sok jövő van már városi autók esetében. Várhatóan az 1,5 literes és az 1,0 literes verzió lesz a legnépszerűbb. Én sem választanám a dízelt.

A beltérre vonatkozóan túl sok mutatni való egyelőre nincs, hiszen az egész levolt burkolva, de a gyártó elmondása szerint 1/1 tükrözni fogja a Párizsi Autószalonon bemutatott Skoda VISION RS formanyelv koncepcióját. A technikai felszereltségről már van néhány konkrétum.

A Scala birtokol majd egy 9,2 hüvelykes érintőképernyős infotainment rendszert, amely a legfrissebb térképeket és alkalmazásokat kezeli majd. Egy USB-C portot, valamint a Skoda egy beépített SIM kártya segítségével biztosít majd állandó internetkapcsolatot a járműben. Utóbbit elképzelésem sincs, hogy fogják kivitelezni és melyik szolgáltatón keresztül, valamint, hogy miképpen fog ez működni nem EU roamingos területeken, például Svájcban.

2018 Skoda Scala menetközben álcázómatricával szemből

A járgány számos vezetés segítő rendszerrel is ki lesz egészítve, ilyen példának okáért az adaptív tempomat, a sávtartó rendszer, a sávszélsség figyelő, a parkolási segéd és a holttér figyelő rendszer is. Ezek a rendszerek erős felárért érhetőek csak el a versenytársak között, így a Skoda kifejezetten büszke rá, hogy ebben a szegmensben is ilyen gyakorlatiasan tudta megoldani a lehető legmagasabb igények kielégítését. A Scala méreteiben is meghaladja versenytársait, és a csomagtartó 341 literes térfogata sem utolsó.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom