Már teszterek kezei között az érkező Skoda Scala!

Ugyan még csak becsomagolva, de már közúton hasít a cseh gyártó legújabb kompakt modellje, a Scala

Ne érezd rosszul magad, ha hirtelen nem tudod miről van szó. A Scala a Skoda Rapid utódjaként kel életre, és a gyártó elmondása szerint egy teljesen új vonalat képvisel mind technikai, mind stílus vonalon. A Rapid valahol a Fabia és az Octavia között helyezkedett el, de sosem volt egy olyan modell, amelyre nyugodtan rámondhatod, lelke van.

2018 Skoda Scala menet közben álcáz matricával

E mellett ráadásul nem is igazán bekategorizálható, nem egy VW Golf rivális, de nem is egy szupermini autó. Nem találta a helyét a Rapid, mégis a második a Skoda eladási listáin az Octavia után. Azonban most nem a Rapidról és annak vegyes érzelmekkel kísért történetéről van szó. A Rapidnak vége, itt a Scala!

A Scala latin eredetű szó, jelentése lépcső vagy létra. Ezzel is arra próbál utalni a gyártó, hogy ez a modell egy újabb előrelépés a Skoda történelmében, egy új szint mind technikailag, mind stílust illetően. A Scala csak és kizárólag hatchback kivitelben lesz elérhető, a csehek nem szórakoznak többféle karosszériával, mint a Rapid esetében. Nem is teszik ezt rosszul, hiszen a kis csapotthátúak még mindig nagyon népszerűek Európában.

A Scala várhatóan a Ford Focus, a Hyundai i30 és a Seat Leon riválisa lesz. A Skoda elmondása szerint ez lesz az első olyan modell, amely a cseh gyártó új VISION RS formanyelvét fogja használni. Nem csak a formatervezés de a műszaki felszereltség is szintet lép, hiszen a Scala már tartalmazni fog több olyan felszerelést, amely eddig csak a felsőbb kategóriás modellekben volt elérhető. A Scala lesz továbbá az első olyan modell, amely már nem a Skoda logót, hanem a betűkkel kiírt SKODA feliratot fogja viselni márkajelzésképpen.

2018 Skoda Scala menet közben álcázómatricával

A hivatalos érkezés 2018 decemberében várható, tehát a már teszterek kezében lévő modellek csak prototípusok, melyek már csak hajszálnyival különböznek a végső sorozatgyártásba kerülő modelltől. A már napvilágot látott vélemények alapján a Sacala nem hasonlít semelyik eddigi Skoda modellre, új DNS-t kapott a járgányt. A karosszéria felépítése kényelmes, az európai utaknak megfelelő.

A gyártó kínál majd egy opcionális Sport Chassis Preset nevű kiadást is, amely egy 15mm-rel alacsonyabb felépítést és sportosabb futóműbeállításokat takar. Az Autocar teszterei úgy gondolják, hogy nem valószínű, hogy hódítani fog ez a felszereltség, hiszen a standard sokkal kényelmesebb, és van más sportos opció a piacon, ami jobban teljesít. Személy szerint biztos, hogy élnék ezzel a lehetőséggel, hiszen imádom, ha a kocsi kirázza belőlem a vesekövet is! De ízlések és pofonok.

A Scala kormányzása könnyű és modern, élesebb kanyarokban azonban elférne egy kicsit feszesebb mozgás, de bőven megfelelő egy ilyen kategóriájú autóban. Remélhetőleg érkezik majd vRS változat – amire a gyártó nem mondott sem nemet, sem pedig egyértelmű igent – abban már egészen biztosan más lenne mind a kanyarsebesség mind a menetdinamika.

2018 Skoda Scala álcázva oldalról

A motoropciók között szerepel majd egy 1,5 literes TSI, egy 1,0 literes TSI és egy 1,6 literes TDI. Utóbbin egy kicsit meglepődtem, hiszen a dízelben egyértelműen nem sok jövő van már városi autók esetében. Várhatóan az 1,5 literes és az 1,0 literes verzió lesz a legnépszerűbb. Én sem választanám a dízelt.

A beltérre vonatkozóan túl sok mutatni való egyelőre nincs, hiszen az egész levolt burkolva, de a gyártó elmondása szerint 1/1 tükrözni fogja a Párizsi Autószalonon bemutatott Skoda VISION RS formanyelv koncepcióját. A technikai felszereltségről már van néhány konkrétum.

A Scala birtokol majd egy 9,2 hüvelykes érintőképernyős infotainment rendszert, amely a legfrissebb térképeket és alkalmazásokat kezeli majd. Egy USB-C portot, valamint a Skoda egy beépített SIM kártya segítségével biztosít majd állandó internetkapcsolatot a járműben. Utóbbit elképzelésem sincs, hogy fogják kivitelezni és melyik szolgáltatón keresztül, valamint, hogy miképpen fog ez működni nem EU roamingos területeken, például Svájcban.

2018 Skoda Scala menetközben álcázómatricával szemből

A járgány számos vezetés segítő rendszerrel is ki lesz egészítve, ilyen példának okáért az adaptív tempomat, a sávtartó rendszer, a sávszélsség figyelő, a parkolási segéd és a holttér figyelő rendszer is. Ezek a rendszerek erős felárért érhetőek csak el a versenytársak között, így a Skoda kifejezetten büszke rá, hogy ebben a szegmensben is ilyen gyakorlatiasan tudta megoldani a lehető legmagasabb igények kielégítését. A Scala méreteiben is meghaladja versenytársait, és a csomagtartó 341 literes térfogata sem utolsó.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom