Március 3-án mutatják be az új Audi A3 Sportbacket

Save the date: 3. hó 3-án érkezik az új A3.

Ha kompakt autót szeretnél és csak a Volkswagen Csoport márkái jöhetnek szóba, viszont nem tetszik a VW Golf és a SEAT Leon, akkor az új Audi A3 lehet a megoldás. A Mercedes A-osztály ellenfele az előbb említettekhez hasonlóan MQB platformra épült.

Ne feledd, hogy csak az A3 Sportbackről beszélünk, mivel a szedánt később mutatják be, továbbá háromajtós változat sem érkezik jelenleg, hasonlóan a Wolfsburgból és Martorellből származó ferdehátú unokatestvérekhez. A hátsó ajtók nélküli kompakt ferdehátúak iránti csökkenő kereslet, arra kényszeríti a VW-t, hogy a kevésbé praktikus Golfot ugyanabba az irányba terelje, mint a SEAT a Leon SC-t. Nem véletlen az sem, hogy a legújabb Renault Megane ferdehátú csak öt ajtós kivitelben érkezett.

Az új Audi A3 Sportback oldalról egy kémfotón

A hírek szerint közvetlenül a 2020-as Genfi ​​Autószalon előtt egy rendezvényen mutatja be a Volkswagen Csoport az új Audi A3 Sportbacket. A külsején elég sok minden változott, akárcsak a belső térben. Ráadásul az A3-at néhány nappal ezelőtt Svájcban kapták lencsevégre, az S3 Sportsback társaságában, ennek ellenére utóbbit nem mutatják még be. Szóval türelmesen kell várnunk a Mercedes-AMG A35 és a BMW M135i ellenfelére. Ami az RS3 illeti, kémfelvételeken már látható volt az öthengeres kis szörny, amire még szintén várni kell.

Az Audi A3 Sportsback kémfotón hátulról

Végül érdemes rámutatni arra, hogy a jelenlegi A3 volt az első modell, amelyet MQB platformra építettek. Ennek bemutatója még 2012 márciusában volt a Genfi Autószalonon, mivel a Golf, a Leon és az Octavia mind később került forgalomba. A kompakt autók következő hullámában pedig az A3 lesz az utolsó, amelyet megújítanak.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Különleges megjelenésű Mercedes X-osztály érkezik

Különleges megjelenésű Mercedes X-osztály érkezik

Fa és bőr ötvözete minden mennyiségben, a Pickup Designtól

Tovább olvasom
Íme a Lambo versenydivíziójának szülötte, az Essenza SCV12

Íme a Lambo versenydivíziójának szülötte, az Essenza SCV12

A 830 lóerős hipersportkocsit csak versenypályán lehet majd használni.

Tovább olvasom
Top 10 legolcsóbb V8-as 2020-ban (és a 10 legdrágább)

Top 10 legolcsóbb V8-as 2020-ban (és a 10 legdrágább)

Összeszedtem az idei év 10 legolcsóbb és 10 legdrágább V8-as autóját.

Tovább olvasom
Különleges, 500 darabos széria készül a BMW X7-ből

Különleges, 500 darabos széria készül a BMW X7-ből

Vészjósló megjelenés, brutális V8-as teljesítmény és különleges fényezés.

Tovább olvasom