Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

A Luca Serafini által készített renderelt Maserati MilleMiglia koncepció, amelyet együléses speedsternek álmodott meg remek lehetőség lenne az olasz gyártónak arra, hogy beszálljon az elektromos szegmensbe, hiszen ők is ebbe az irányba szeretnének menni. Ennek megfelelően jövőre egy teljesen új sportautót mutat be, amelynek az EV modellcsalád első autója lesz és egy évre helyettesíti a GranTurismo-t.

Ez egy szükséges lépés, ha nem akar lemaradni, mivel a Lamborghini jó ütemben fejleszti ezt a technológiát. A Ferrari viszont nem régiben jelentette be, hogy 2025 előtt nem dobnak piacra tisztán elektromos modellt.

Serafini a Maserati együléses, open wheels modelljeiből, a 250F-ből és 6CM-ből merített ihletet, ezzel is tisztelegve a régi kor emléke előtt. A művész betekinthetett az Unimore Modena Racing életébe a Formula Student rendezvényeinek keretein belül.

A biztonsági előírásoknak megfelelően a MilleMiglia renderelésén nem a klasszikus versenyautók nyitott kerekes kialakítás látható. Amennyire lehetett, növelte a tengelytávot, a kasztnin számos érdekes megoldás látható és épp annyira fenyegető hatást kelt, mint egy vadmacska, az Italian Avio árnyalat pedig kimondottan jól áll neki.

A Maserati MilleMiglia koncepció nyitott ajtókkal elölről

A nappali LED-es menetfény lenyűgöző, csakúgy, mint a hátsó lámpák és az egyedi harmadik féklámpa, amely függőlegesen fut a hátsó részen. Az olyan apró részletek, mint az oldalsó tükör szára és a hátsó csuklópánttal rendelkező felfelé nyíló ajtók nagyon jól néznek ki.

A Maserati MilleMiglia ötszög alakú kormánya

A belső tér homokos-bézs szín összeállítása tökéletes összhangban van a külsővel. A sofőr pedig pont középen ül egy szénszálas monocoque-ban, előtte egy ötszög alakú kormánykerék és kicsi infotainment kijelzők kaptak helyet. A biztonságérzetet tovább növeli az ötpontos biztonsági öv.

A Maserati MilleMiglia hátulja

A Maseratinak nagy tervei vannak az elkövetkező néhány évre, frissíteni szeretné a meglévő modelleket és újakat bemutatni. Kétségtelen, hogy a sajtó örömmel fogadna egy ilyen modellt, sajnos azonban valószínűtlen, hogy gyártásba kerül.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom