Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

A Luca Serafini által készített renderelt Maserati MilleMiglia koncepció, amelyet együléses speedsternek álmodott meg remek lehetőség lenne az olasz gyártónak arra, hogy beszálljon az elektromos szegmensbe, hiszen ők is ebbe az irányba szeretnének menni. Ennek megfelelően jövőre egy teljesen új sportautót mutat be, amelynek az EV modellcsalád első autója lesz és egy évre helyettesíti a GranTurismo-t.

Ez egy szükséges lépés, ha nem akar lemaradni, mivel a Lamborghini jó ütemben fejleszti ezt a technológiát. A Ferrari viszont nem régiben jelentette be, hogy 2025 előtt nem dobnak piacra tisztán elektromos modellt.

Serafini a Maserati együléses, open wheels modelljeiből, a 250F-ből és 6CM-ből merített ihletet, ezzel is tisztelegve a régi kor emléke előtt. A művész betekinthetett az Unimore Modena Racing életébe a Formula Student rendezvényeinek keretein belül.

A biztonsági előírásoknak megfelelően a MilleMiglia renderelésén nem a klasszikus versenyautók nyitott kerekes kialakítás látható. Amennyire lehetett, növelte a tengelytávot, a kasztnin számos érdekes megoldás látható és épp annyira fenyegető hatást kelt, mint egy vadmacska, az Italian Avio árnyalat pedig kimondottan jól áll neki.

A Maserati MilleMiglia koncepció nyitott ajtókkal elölről

A nappali LED-es menetfény lenyűgöző, csakúgy, mint a hátsó lámpák és az egyedi harmadik féklámpa, amely függőlegesen fut a hátsó részen. Az olyan apró részletek, mint az oldalsó tükör szára és a hátsó csuklópánttal rendelkező felfelé nyíló ajtók nagyon jól néznek ki.

A Maserati MilleMiglia ötszög alakú kormánya

A belső tér homokos-bézs szín összeállítása tökéletes összhangban van a külsővel. A sofőr pedig pont középen ül egy szénszálas monocoque-ban, előtte egy ötszög alakú kormánykerék és kicsi infotainment kijelzők kaptak helyet. A biztonságérzetet tovább növeli az ötpontos biztonsági öv.

A Maserati MilleMiglia hátulja

A Maseratinak nagy tervei vannak az elkövetkező néhány évre, frissíteni szeretné a meglévő modelleket és újakat bemutatni. Kétségtelen, hogy a sajtó örömmel fogadna egy ilyen modellt, sajnos azonban valószínűtlen, hogy gyártásba kerül.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom