McLaren: soha nem fogunk SUV-t gyártani

A piaci nyomás ellenére a brit vállalat nem tervez a szabadidő autókkal

Habár nemrégiben egy autórajongó készített egy McLaren látványtervet, mely a 720S alapjaira konstruált SUV-t ábrázol, a gyártó vezető tervezője, Mark Roberts azonban megerősítette a korábbi információkat, mely szerint a McLaren a jövőben sem tervez SUV-t gyártani. Ennek ellenére a márka jellegzetes vonásait magán hordozó koncepcióautó elég látványosra sikerült, ám a jelek szerint nem kerül gyártásba semmi ehhez hasonló a sportautóiról elhíresült vállalatnál. Ebből következik, hogy nem kívánnak konkurenciát állítani a Lamborghini Urus és a Porsche Cayenne számára

McLaren SUV látványterv

„Mi minden körülmények közt arra törekszünk, hogy autóink maximális vezetési élményt nyújtsanak. Ebben nem vagyunk hajlandóak kompromisszumokat kötni, egy SUV modell pedig pontosan ilyen megalkuvást igényel” – mondta Mark Roberts a Kanadai Nemzetközi Autókiállításon.

Arra viszont nagy esély van, hogy a McLaren a köveljövőben bemutat egy teljesen elektromos sportautót, melynek gyorsulása a Tesla Model S-t is veri majd, és amelynek fejlesztése már javában folyik. Ennél a modellnél nem fokozatosan haladnak az elektromos hajtás felé, hanem a hibrid fázist átugorva egyből tisztán villanyos meghajtású lesz az autó a hírek szerint. Roberts azt is hozzáfűzte, hogy ez egy nagyon komoly tervezési folyamat, melynek fényében biztosan nem pár hónapon belül készül el a sorozatérett verzió.

2018-as McLaren 720S elölről

A brit gyártónak egyébként nem kisebb tervei vannak, mint hogy 2025-ig 18 új járművet mutasson be. Ebbe jó eséllyel beleszámoltak néhány limitált kiadású modellt is, ám ez a szám még úgy is figyelemre méltónak mondható. A McLaren jelenleg 20-22 autót készít naponta, és Roberts állítása szerint a P1 utódjára sem kell már sokat várni.

„Egy ilyen kis vállalatnak nagy kihívást jelent ilyen nagy mértékben növelni a kínálatát, komoly befektetéseket igényel a termelés erőteljes növelése” – fűzte hozzá Roberts a médiának nyilatkozva.

Az mindenesetre dicséretes hír, hogy (egyelőre) akad egy olyan sportkocsi-gyártó, mely kitart az elvei mellett, és nem enged a piac nyomásának a modellkínálat alakításának tekintetében.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom