Még több erővel érkezik a 2018 WRX STI

Nem csak műszaki, árral kapcsolatos információkat is adott ki a gyártó

A Subaru bővíti a crossover felhozatalt az Ascent és Crosstrek Hybrid modellekkel, de nem feledkeztek el a nagy klasszikusokról sem. Tehát ebből egyenesen adódik, hogy bizony a WRX és a WRX STI update-jéről van szó. A gyártó több frissítést is eszközölt a 2019-es modellévre, aminek némi anyagi vonzata is várható lesz.

Az igazi rajongóknak a legnagyobb hír, hogy a WRX STI kap 5 plusz lóerőt. Így a csúcsteljesítmény, amit a már kipróbált és jól bevált 2,5 literes, 4 hengeres turbós motor produkálni képes 310 lóerő lesz. Ez a növekedés az új légbeömlőknek, az új kipufogórendszernek, és persze az újra gondolt ECU-nak, valamint a robosztus dugattyúknak köszönhető. Mindezek mellett még a Subarunál átgondolják a hatsebességes váltó 3. fokozatát a gyorsabb váltás és gyorsítás érdekében.

Subaru WRX STI ezüst színben brand fotón

Érkezik még továbbá új infotainment rendszer is mind a két vonalon. A WRX eredeti 6,5 colos érintőkijelzője együtt működik az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal. A prémium vonalon ugyanezen alkalmazások már egy 7 colos kijelzőn lesznek elérhetőek. A limitált WRX és STI modellek okostelefoncsatlakozással is fellesznek szerelve. Szintén újdonság, hogy a sima WRX modellek CVT-váltóval is elérhetőek lesznek az EyeSight biztonsági technológiákkal alapvetően felvértezve.

A Subaru megerősítette, hogy várható egy limitált-gyártású opció is a WRX-ből és az STI-ből is, amit „Series Gray” néven fog futtatni a japán gyártó. A speciális kiadások fekete alumínium kerekekkel, Cool Gray Khaki színben, Crystal Black Silcia logókkal és külső tükrökkel érkeznek majd. A WRX-verzió alapja a WRX Premium lesz a Performance package--dzsel kiegészítve. Ez a felszereltség tartalmazza a Recaro üléseket és minden más upgrade-t is.

Az STI-verzióval a vásárlók kapnak majd Bilstein STI sportra felkészített futóművet, és ezüst színű nyergeket a Brembo fékekhez. Ezek a kiadások csak a 6 sebességes váltóval lesznek elérhetőek. Összesen 750 darab készül ebből a speciális kiadásból a WRX vonalra, és csupán 250 az STI vonalra.

2018 Subaru WRX és WRX STI naplementében, kék és piros színben

Az alap WRX modell 28,080 dollárért, azaz 7.422.105 forintos indulóáron lesz megkaparintható (Magyarországon az adók miatt nyilván drágább lesz), 6 sebességes manuális váltóval. A WRX Premium 30.380 dollárba, azaz 8.030.000 forintba fog kerülni a kézi váltóval, és 8.532.000 forintba a CVT-váltóval. A Limitált modellek kormánykövető LED-fényszórókat is kapnak, valamint sportüléseket és egyéb választható opciókat. Kézi váltóval 8.638.000 forintért, CVT-vel pedig 9.140.000 forintért vásárolhatod majd meg őket.

Az STI 9.906.000 forintos kezdőárral startol, a limitált kiadások az STI-ből 11.175.000 forintról indulnak. A Series Gray modellek minden esetben 3100 dolláros, azaz 819.000 forintos ráfizetéssel lesznek elérhetőek, az alapár pedig függ a választott modelltől, ami megkapja a limitált csomagot. A Series Gray-t nem számítva minden felsorolt modell még 2018 nyarán forgalomba kerül.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom