Még ütősebb a Lexus RC F

A Lexus RC F legújabb generációja könnyebb és még vadabb külsőt mutat

A 2019-es Lexus RC F esetében nem beszélhetek teljes újratervezésről, viszont kifinomultabb megjelenést és megnövekedett menetteljesítményeket jegyezhet fel nála a szemlélő. A tervezők az RC F GT3 és az RC F GT500 versenyautó bizonyos elemeit vették át a jobb aerodinamika érdekében, immáron az új vonalvezetésű, LED-es első lámpatestek a nappali menetfényt is magukba foglalják, újraformált lökhárítókat és szintén új lámpatestek találhatsz hátul.

Lexus RC F új generációja

A frissített RC F megalkotásánál a legfőbb célkitűzés a tömeg csökkentése volt a merevség megtartása mellett. A cél az volt, hogy az autó végeinél faragjanak le súlyt, így a motortérben a szívócső megmunkálásával 700 gramm alumíniumot tudtak eltávolítani, kisebb lett a klímakompresszor, az újratervezett rugótartó bakok pedig acél helyett alumíniumból készültek. A hátsó lökhárító szénszálas műanyagból és alumíniumból készült, sőt a tömör féltengelyeket üregesre cserélték.

Lexus RC F hátsó

Összesen tehát 25 kg-os csökkenést értek el, így az RC F 1770 kg-ot nyom. Természetesen a futóművet is érintették a módosítások: a kormánymű fogaslécének megváltozott a rögzítése, és feszesebb segédváz-perselyek kaptak helyet a hátsó kerékdőlés csökkenésének érdekében. Hogy a hátsó kerékösszetartás még pontosabb legyen, alumínium lengőkarbekötések vették át az acél alkatrészek helyét. Bár nem a futómű része, a hátsó motorfelfüggesztéseket is újratervezték, hogy határozott irányváltoztatásoknál ne érződjön úgy, mintha a motor lemaradna a futóműtől.

Lexus RC F Track Edition

Az RC F szívó V8-asát is tökéletesítették: az 5.0 literes motor teljesítménye 464 lóerő, 7100/perces fordulatszámon, forgatónyomatéka pedig 520 Nm 4800/percnél. Apró változtatások, de a gázreakció fokozása érdekében átdolgozták a légszűrőházat, változtattak a másodlagos szívónyílás működésének időzítésén. Az RC F-ben mostantól alapfelszerelés a rajtautomatika, melynek használatával 4,5 másodperc alatt gyorsul az autó 0-ról 100 km/h-ra. Ehhez nem kell mást tenni, mint nyomva tartani a fékpedált, bekapcsolni a rajtautomatikát, majd a gázpedált padlóig nyomni és hirtelen felengedni a féket.

Lexus RC F 2019

A Lexus RC F Luxury felszereltségi szinttel 29 590 000 forinttól indul, a Luxury Carbon szénszálas elemekkel 31 620 000 Ft, Track Edition kivitelben pedig 34 850 000 forinttért viheted haza a szalonból!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom