Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

A Geely anno nagyot gurított a Volvóval, amikor a kissé elanyátlanodott márkát megvásárolta a Fordtól 2010-ben, hogy aztán ismét sikeressé tegye. Most a Volvón a sor, hogy nagyot gurítson a Polestarral. A márkanév eddig a Volvo teljesítményre hangolt sportos modelljeit fémjelezte, de egy ideje már önálló márka a svéd gyártó berkein belül, mely drága, felsőkategóriás modelleket fog készíteni. Az egyszerűen csak Polestar 1-nek elnevezett első modellje még 2017-ben debütált a Shanghaji Autószalonon, első példányai pedig mostanában gördülnek le a kínai gyártósorokról.

Polestar 1 hátulról

Mozgatásáról a Volvo XC90-ből ismerős 2,0 literes benzinmotor és 2 elektromotor gondoskodik, az erő mind a 4 keréken át jut az útra. A hibrid rendszer összteljesítménye 600 lóerő, maximális forgatónyomatéka 1 000 Nm. A 34 kWh-ás akkumulátorcsomagjának hála – mely külső áramforrásból is tölthető - akár 150 kilométert, maximum 150 km/h-ás sebességgel képes megtenni egy szusszal tisztán elektromos üzemmódban az autó, igaz, ezt az értéket még a korábbi NEDC menetciklus szerint mérték. A Polestar 1 menetteljesítményei meggyőzőek, 100-ra 4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 250 km/h.

Polestar 1 beltér

Az autó formavilága mind kívülről, mind pedig belülről erősen emlékeztet a Volvóknál megszokottakra. Miután azoknál azonban jóval drágább, várhatóan az összeszerelés minősége még egy fokkal jobb lesz és a felhasznált anyagok is még jobb minőséget képviselnek majd. Erre lehet garancia, hogy a beltérben alapból mindent kiváló Nappa bőr borít. A szériafelszereltség gyakorlatilag mindent tartalmaz, beleértve a legjobb Bowers&Wilkins hifit, a teljes UV-szűrős üvegtetőt és minden ma létező vezetéstámogató rendszert. Az autó külseje öt színben kérhető és a fényezés rendelhető metál vagy matt lakkal is. A külső kiegészítők lehetnek teljesen feketék vagy pompázhatnak króm színben, felnikből pedig három garnitúra kérhető.

Polestar 1 motortér

A Polestar 1 tömegmodell biztosan nem lesz, az előirányzott tervek szerint az alaphangon 55 milliós luxuskupéból mindössze 1 500 darabot fognak gyártani, melyet a főbb piacokon osztanak el. A legyártott mennyiség legnagyobb része Kínába kerül, de jut belőle az USA-ba, Kanadába és Nagy-Britanniába is, Magyarország nem szerepel a tervek között. A modell egyszerre lehet a versenytársa az olyan hagyományos GT-knek, mint a Bentley Continental GT vagy a BMW 8-as széria, de modern hajtásláncával célkeresztjében van akár a Tesla Model S is.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Ujj Péter

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom