Megérkeztek az első fotók a BMW iX3-ról

Az új BMW X3 SUV elektromos verziója négykerék-meghajtással és az i-széria technológiai megoldásaival érkezik

A BMW a 2018. április 25-én kezdődő Pekingi Autószalon kereti között rántja le a leplet legújabb SUV-modelljéről, valamint egy tanulmányautó bemutatkozását is rebesgetik.

 BMW iX3 skandináv teszten oldalnézetből

Az iX3 lesz a BMW hosszútávú terveinek előfutára, amellyel az érkező elektromos modellcsalád alapköveit helyezi le a gyártó. A BMW az 5-ik, azaz a legfejlettebb elektromos hajtáslánc-technológiáját fogja használni, amikor 2019-ben piacra kerül. A gyártó ígérete szerint az új iX3 gond nélkül veszi fel a versenyt a Jaguar I-Pace-el és az Audi E-tronnal.

Az iX3 a sima X3 harmadikgenerációs termékcsaládjának részévé válik, és az első olyan autó, amely minden további nulla kibocsájtású elektromos BMW-modell alapjaként szolgál majd. A skandináv tesztelésen készült fotókon jól látható, a kipufogók hiánya, ebből lehet következtetni a teljesen elektromos hajtásláncra, valamint a grill rácsokon is észrevehető némi változás.

BMW iX3 skandináv teszten havas környezetben szemből

A zord időjárási körülmények közötti tesztelés célja a BMW háza táján is ugyanazon célt szolgálja. Hogy kiderüljön, hogy bírja az akkumulátor pakk a terhelést és a mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet. Ez egy nagyon kardinális kérdés minden elektromos autó esetében, hiszen biztosan te is hallottál már a líthium-ion akkumulátorok gyengeségeiről extrém meleg, de főleg extrém hideg körülmények között.

Az első kémfotók alapján úgy tűnik az autó kialakítása engedi, hogy az akkumulátor pakkok a padlóba építhetőek legyenek, az elektromos hajtáslánc pedig teljes egészében váltani tudja a belső égésű rendszert. Mind ezt úgy, hogy az utas és a csomagtér mérete ne csökkenjen drasztikusan. Az iX3 ugyanazon BMW CLAR struktúra alapján épül, amely az új X3, valamint a legújabb 5 és 7 sorozatú modellek alapja.

BMW iX3 átdolgozott hűtőrács

Az új hűtőrács vonalvezetésben valószínűleg nem változik, viszont maga a hűtőrács úgy mond funkciómentessé válik az elektromos hajtáslánc miatt. Az új villanymodellek designja inkább lesz diszkrét, mint hivalkodó vagy nagy újításokat hozó, hiszen a márkának nincs szüksége rá, hogy alátámassza saját presztizsét az elektromos járművek terén sem.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom