Híreink

Megújult a Mercedes-AMG GT S Roadster

Mercedes-AMG GT S Roadster

Dátum: 2018-05-16

Az AMG GT nyitott tetős sportautóiból eddig kettő létezett, most a GT Roadster és a GT C mellé egy szintén 4 literes V8-as kabrió érkezik

A Mercedes-AMG a 475 lóerős GT Roadster és az 560 lóerős GT C mellé most bejelentette, hogy a GT termékcsalád tizenkettedik modelljeként megérkezik a GT S Roadster. A Mercedes SLS utódjának tekinthető kétajtós kupéból, mint ismeretes létezik a GT, GT S, GT C és a GT R, és ne feledkezzünk meg az érkező GT 53 GT 63 és GT 62 S-ről sem. Jó nagy a kavalkád, nem igaz? A két létező változat közé pozícionált nyitott tetős őrület az AMG GT karosszériáját és az 522 lóerős GT S motort kapja, emellett adaptív felfüggesztéssel és hátsó differenciálzárral rendelkezik.

2019-es Mercedes-AMG GT S Roadster

A 4.0 literes V8-as duplaturbós motor továbbra is földöntúli menetdinamikát kölcsönöz: 3,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 308 km/h, mely 7 km/h-ás csökkenést jelent a durvább GT C-vel szemben. A 670 Nm-es nyomatékot a hétfokozatú duplakuplungos automata váltó továbbítja a hátul 20 colos kerekekre, előre kisebb, 19-es átmérőjű felnik kerültek, a gumiméretek a következőképp alakulnak: 265/35R19 és 295/30R20.

GT S Roadster V8-as motorral

Alapvetően már a valamivel olcsóbb, Mercedes-AMG GT Roadster is bőven elegendő lehet a kabrió életérzést keresőknek, hiszen már az is 475 lóerővel tapaszt az ülésbe. Aki pedig a lehető legdurvább Mercedes sportkocsival furikázna, annak ott a GT C. A GT S Roadster lehet tehát a tökéletes középút, mely opcionálisan karbonfékekkel és akár a Race módot tartalmazó Dynamic Select üzemmódválasztóval is megvehető. Az újdonság első példányait, azonnali megrendeléssel júliusban vehetik át tehetős vásárlói.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez