Mercedes-AMG GT EQ: az elektromos jövő csúcs-hiperautója

A dizájnerek elvégezték a munka nehezét, a Mercedesnek már csak meg kell építenie.

A Mercedes-Benz EQ palettája az elkövetkező évek során számos új modellel fog bővülni. A rajongók számára jó hírt jelenthet, hogy a Mercedes szándékában áll teljesítményre kihegyezett, AMG verziót is készíteni ezekből az elektromos autókból. Ennek kapcsán készítette el az amerikai CarBuzz, hogyan is nézhetne ki az AMG GT és az EQ találkozása.

Az inspirációt számos jelenlegi és korábbi Mercedes modell jelentette, kezdve a lenyűgöző AMG Vision Gran Turismo koncepcióval, amely a kiindulási alapot szolgáltatta, így az AMG GT EQ kasztnija rendkívül alacsony és széles lett. A hűtőrácsot lefalazták, hiszen nincs belső égésű motor, amelynek szüksége lenne hűtésre. Ez a dizájnmegoldás a többi EQ modellen is megfigyelhető.

Mercedes EQ Silver Arrow koncepció szemből

Az agresszív megjelenéshez az EQ Silver Arrow és a Vision AVTR koncepciókból átemelt megoldások is hozzájárulnak. Utóbbi hasonló, megvilágított elemekkel rendelkezik az autó orr-részén, leginkább a Mercedes embléma esetében. Az összhatást pedig egy hatalmas hátsó légterelő és a fekete-ezüst kéttónusú fényezés teszi teljessé.

Figyelembe véve, hogy a Mercedes EQS mindössze 4,1 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/órás tempóra, a két elektromos motorral rendelkező AMG GT EQ egy még brutálisabb szörnyeteg lesz. Ezen a szinten az összkerékhajtás pedig szinte kötelező alapfelszereltségnek számít.

Ez a tisztán elektromos AMG GT EQ egy jövőbeni villanyos Porsche 911, valamint a Ferrari 2025-ben érkező első EV-jének lehetne közvetlen riválisa. A jelenlegi árakat alapul véve a legerősebb elektromos AMG árcéduláján egy 200 ezer dollár (aktuális árfolyamon számolva 56,8 millió forint) körüli összeg szerepelne.

Mercedes AMG GT EQ szemből - látványterv

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Porsche, Ferrari, McLaren… ezek ma a leginkább pályára kihegyezett közúti sportautók.

Tovább olvasom
400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

Alaposan átdolgozták a jövő tavasztól elérhető az új Audi RS3 felfüggesztését.

Tovább olvasom
Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Az olasz autógyártó 10 év után leállítja az Aventador modell gyártását, a V12-es motor azonban továbbra is szerepel a vállalat jövőképében.

Tovább olvasom
Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

A különleges autó a gyártó Fuoriserie programjának keretében született meg.

Tovább olvasom