Mercedes-AMG One-nak nem lesz kistestvére

A stuttgartiak elvetették a kettes számú modell, a "Two" életre hívásának lehetőségét.

A „One” név a Mercedes-AMG korábban „Project One” néven ismert modelljével kapcsolatban sokat sejtet – nem lesz ugyanis második modell, mondta Ola Kallenius, a Daimler AG igazgatótanácsának tagja, a Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési vezetője. Ő veszi át a nyugdíjba vonuló vezérigazgató, Dieter Zetsche helyét a jövőben.

„Nem tervezünk második modellt. A „One” az egyetlen.”- mondta Kallenius egy interjúban a Párizsi Autószalonon.

A „One” önmagában egy őrült ötlet volt, így valahol érthető az a határozott kijelentés, hogy nem lesz „Two” névre keresztelt második modell. Elképesztő mérnöki tevékenység eredménye az, hogy az 1000 lóerős hiperautóval a Forma-1-es hibrid technológiát a közutakra tudják vinni. Őszintén szólva azért nem lehet számítani túl sok ilyen autóra azokon az utakon.

Az autó összteljesítménye 1000 lóerő, amit az 1,6-os V6 motor és a 120 kilowattos elektromotor bocsát ki. Az erőátvitelt egy nyolcsebességes automata váltó biztosítja. A korábbi híreket alátámasztva megerősíthető, hogy a gépjármű 0-ról 200-ra 6 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig meghaladja 340 km/h-t.

A leszorítóerőt a felére csökkentették. Az autó súlya valahol 1300 és 1400 kilogramm között lesz. Verseny üzemmódban, az állítható hátsó szárny segítségével elérhető a maximum leszorítóerő. A hiperautót jelenleg szélcsatornában tesztelik. Mindössze 275 példány készül, melyek becsült egységára 2,7 millió dollár (750 millió forint).

A Párizsi Autószalonon mutatta be a Mercedes az EQC elektromos terepjárót is, mely az EQ márka első modellje. Az EQ egy termék- és technológiai márka: Kallenius elmondása szerint az EQ és az AMG a cég átfogó hibrid stratégiájának jegyében további együttműködést tervez, a jövő nagy teljesítményű autóinak legyártása érdekében.

A kereskedők és vásárlók első reakciója erősnek mondható. Kallenius óvatos optimizmusnak adott hangot akkor, amikor arról beszélt, hogy a Daimler globális eladási mutatóinak 25 százalékát 2025-re teljesen elektromos autók teszik ki, ezek között pedig jelentősen több lesz az akkumulátoros elektromos autó, mint a plug-in hibrid.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom
Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Tovább olvasom
Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline mindössze egyetlen darabot készített a 400 lóerős Audi A1-ből.

Tovább olvasom