Mit tud az Urusban a 48 Voltos rendszer és az Anti-Roll felfüggesztés?

Hamarosan megvásárolható lesz a Lamborghini Urus, amivel simán megpályázhatják a leggyorsabb SUV címet az olaszok

A Lamborghini Urus körüli híreket régóta találgatások övezik, a legégetőbb talán az, hogy képes lesz-e elnyerni a leggyorsabb SUV címét? Valami komoly újdonságot kell mutatnia, hiszen a 48 voltos rendszert és az Anti-roll felfüggesztés már látható volt a Bentley Bentaygaban és az Audi Q7-ben is. Az Anti-Roll felfüggesztésről annyit érdemes tudni, hogy komplex hidraulikai rendszert és stabilizátorokat használ annak érdekében, hogy megakadályozza az autó komolyabb dőlését, ezáltal a nyomatékot a felfüggesztéshez igazítja a kocsi.

Lamborghini Urus

A most közzétett videó szerint ha az Urus Anima üzemmód választóját átváltod Corsa üzemmódra, akkor az autó reakciói a leggyorsabbak lesznek és alkalmazkodnak a talajviszonyokhoz is. Azonban nem kell kifejezetten csak egy opciót használni, az Urusba épített üzemmódválasztó ugyanis több lehetőséget is kínál. Egy alacsony tapadású felületeken működő tapadásnövelő technológiát is tartalmaz, ami 6 különböző beállítással büszkélkedik: Strada, Sport, Corsa, Sabbia (homok), Terra (dirt) és a Neve (hó).

A Lamborghini első SUV-ja, az LM002 (1986-1993) után az új Urust december 4-én fogják teljes mértékben leleplezni, mielőtt elkezdődnek a gyártás. A márka Sant'Agata Bolognese telephelyén, Észak-Olaszországban nemrégiben jelentős építési munkálatokat végeztek és bővült a munkaerő is, hogy azonnal regálni tudjanak a megnövekedett keresletre.

Lamborghini Urus álcázva

“A szupersport autók teljesen különböznek; a motor érzékenységére van szükség, hogy érezd a szikrát minden hengerben,” mondta Reggiani. "A többi járművünket szívó motorok fogják hajtani, még mindig ez a legjobb választás." Az Urus a Volkswagen konszern 4,0 literes V8-as biturbós motorjának egy továbbfejlesztett változatát kapja, amely 650 lóerőt fog birtokolni és ezzel repíti remélhetőleg a leggyorsabb SUV cím felé a kocsit.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom