Nagyon csinos lett a Peugeot 450 lóerős sportautója

Az e-Legend elektromos, önvezető, és lehetővé teszi a sofőrök egymás közti kommunikációját.

A Peugeot háza táján óriási hangsúlyt fektetnek mostanában a kinézetre, még az SUV modellek is nagyon jól festenek. Mindent egybevéve a legújabb dobás sokakat meglepett. Az e-Legend koncepció gyakorlatilag a Nissan IDx újjászületése. Elragadó.

Peugeot koncepció

A névben szerepel a „koncepció” szó, a stílusa azonban egyértelmű jelzés annak tekintetében, milyen irányba halad a Peugeot a jövőben. Remélhetőleg a nem túl távoli jövőről van szó.

Az e-Legend koncepció a jövő autógyártását jellemző kulcsszavak mindegyikének megfelel. Elektromos? Pipa! Önvezető? Pipa! Lehetővé teszi a sofőrök egymás közti kommunikációját? Pipa!

Az elektromos hajtóegység izgalmasnak ígérkezik, ugyanis semmi negatív tényezőt nem lehet róla elmondani. A 450 lóerő és 800 Nm nyomaték magáért beszél, a 4 másodperces 0-100 gyorsulás pedig szintén lenyűgöző adat. Nyugodtan kijelenthető, hogy a Peugeot leggyorsabb, legerősebb közúti autójáról van szó. A fentebb említett adottságokat a négykerék-meghajtás segít kihasználni.

Peugeot

A Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárásának adatai alapján az autó hatótávolsága 590 kilométer, teljesen feltöltve. Ami még lenyűgözőbb, hogy közel 480 kilométert lehet megtenni egy gyors, 25 perces feltöltéssel.

Most pedig néhány szó az önvezetésről. A Peugeot elmondása alapján a vezetés még mindig fontos – nem is lenne értelme a nagy teljesítménynek, ha azt csak a számítógép élvezhetné. Éppen ezért az e-Legend négy vezetési fokozatot tartalmaz, amelyből kettőben a sofőrnél marad az irányítás.

Az egyik vezetési mód a „Legend”. A Peueot igyekezett visszahozni az 504 Coupé stílusvilágát, a vezetési élményhez fa kormánykerék és kék velúrülések társulnak.

Az 504 Coupé stílusvilága

A „Boost” fokozat elnevezése nem takar semmilyen meglepetést, ebben a módban kiszabadul mind a 450 lóerő. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mennyi jut ebből a hátsó tengelyre.

Két önvezető mód közül lehet választani: az egyik a „Soft”, mely a pihenést helyezi előtérbe, a másik pedig a „Sharp”, ahol a 49 colos képernyőn élvezheted kedvenc internetes tartalmaidat, hogy még véletlenül se maradj le semmi fontosról.

„Hogy a fenébe fér rá egy 49 colos képernyő a műszerfalra?” egy olyan kérdés, amit sokan feltennének, talán te is. Ez egy nagyon széles képernyő, mely a szélvédő íve alatt terül el. Amikor nem vezetsz, a kormány is elrejtőzik, hogy nem takarjon semmit a kilátásból. Mármint a képernyőből.

Peugeot E Legend

Mi van akkor, amikor mi vezetünk? A Peugeot azt ígéri, hogy a sofőr maga előtt láthatja kivetítve az utat a képernyőn. Úgy tűnik, többet láhet látni az útból, mint egy hagyományos, csak szélvédővel rendelkező autónál. Az már egy másik kérdés, hogy szükség van-e erre; ez nem egy olyan dolog, amire régóta várt a nagyközönség.

Mindent összegezve, vegyes a koncepció megítélése. A kinézet és a motor teljesítménye lenyűgöző, a bonyolult technológia azonban, mely akadályozza a vezetési élményt egy kicsit csalódást keltő. Azt viszont fontos látni, hogy ez egyelőre csak egy koncepció, tehát egyáltalán nem biztos, hogy minden elemet lehet majd látni majd sorozatgyártásban is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom