Nehéz ügy: 2021 legjobban várt sportautói

Vajon lesz-e még gyorsabb, könnyebb, szebb, nyomatékosabb autó a mostaniaknál? Tudnak-e még a gyártók és a fejlesztők újat mutatni? 2021-ben kiderül.

Ebben a felsorolásban azokat a szupersportautókat gyűjtöttük össze, amiket a legizgatottabb várakozás övez, vagy valamilyen egészen különleges fejlesztést vagy ötletet alkalmazott a gyártó.

Koenigsegg Gemera

 • Teljesítmény: 1700 LE
 • Gyorsulás 0-100 km/órára: 1,9 mp
 • Végsebesség: 400 km/h

Ez a négyüléses sportautó egyáltalán nem sorolható a kistestűek közé, a maga három méteres hosszúságával. Azonban egy nagyon különleges, plug-in hibrid hajtáslánccal érkezik, ami három villanymotor és egy 2 literes, háromhengeres dízelmotor kombinációja, melyek együttesen 1700 lóerőre és 3500 Nm nyomatékra képesek. A Koenigsegg hibbridje így 1,9 mp alatt éri el a 100km/órás sebességet.

Koenigsegg Gemera szemből

Aston Martin V12 Speedster

 • Teljesítmény: 690 LE
 • Gyorsulás 0-100 km/órára: 3,5 mp
 • Végsebesség: 300 km/h

Az Aston Martin DBS Superleggera és a Vantage alvázára épülő, szélvédő nélküli sporkocsit a szénszálas karosszéria és az alumínium alváz teszi még érdekesebbé. Ezt a kis különlegességet egy ikerturbós, 5,2 literes V12-es erőforrás mozgatja, számszerűsítve 690 lóerő és 752 Nm nyomaték formájában. A V12 Speedsterből az egész világon mindösszesen 88 darab készül.

Aston Martin V12 Speedster szemből

Bugatti Chiron Pur Sport

 • Teljesítmény: 1479 LE
 • Gyorsulás 0-100 km/órára: 2,3 mp
 • Végsebesség: 350 km/h

A legendás Chiron most még több fejlesztést és tökéletesítést kap, maximális mérnöki percizitás mellett. Nem csak a motor, de a futómű minden apró részlete a végletekig lett finomhangolva a Pur Sport verzióban annak érdekében, hogy a vezetési élményt a lehető legmagasabb szintre emelje. A 8 literes, W16-os motor négy turbofeltöltő segítségével produkálja az 1479 lóerőt és az 1600 Nm-es nyomatékot. Egészen egyszerűen túlvilági, tizenhat darabra limitálják a gyártását.

Bugatti Chiron Pur Sport oldalról

Porsche 911 Turbo S

 • Teljesítmény: 640 LE
 • Gyorsulás 0-100 km/órára: 2,6 mp
 • Végsebesség: 330 km/h

Talán mondanunk sem kell, hogy a klasszikus és örök Stuttgarti székhelyű márka a 2021-es felhozatalból sem maradhat ki. Természtesen a formavilágon továbbra sem változtatott radikálisan a Porsche, az alváz viszont szélesebb lett és az alumínium elemeknek köszönhetően könnyebb. A karosszéria könnyítése kézenfogva érkezik a teljesítmény növekedésével, ami jelen esetben 640 lóerőt jelent a 2021-es szériák esetén. Sok riválisa van a 911 Turbo S-nek, mint pl. a Mercedes AMG GT R vagy az Audi R8, viszont múltját és történelmét tekintve egyik gyártó sem érheti utol a méltán híres márka hagyatékát. A modell összkerékhajtással és nyolcsebességes automata váltóval érkezik.

Porsche 911 Turbo S oldalról

Maserati MC20

 • Teljesítmény: 630 LE
 • Gyorsulás 0-100 km/órára: 2,9 mp
 • Végsebesség: 325 km/h

Végül, de nem utolsó sorban tegyünk említést a Maserati legújabb, 100%-ban saját fejlesztésű szupersportkocsijáról. Az MC20 a Maserati Corse 2020-as utódjaként debütál, 3 literes, duplaturbós motorral, 630 lóerővel és mindemellé 730 Nm-es nyomatékkal, ez a Nettuno elnevezésű erőforrás nagy eséllyel dominálja le a Porsche 911 vagy a Nissan GTR Nismo ugyancsak hathengeres motorjait. A sofőr több vezetési módozat közül választhatja ki a körülményeknek és a vezetési stílusának legmegfelelőbb változatot.

Maserati MC20 szemből, nyitott ajtókkalForrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Az Audi az e-tron jelentős ráncfelvarrásán dolgozik

Az Audi az e-tron jelentős ráncfelvarrásán dolgozik

Új akkumulátor, hatékonyabb energiafelhasználás és nagyobb hatótáv várható.

Tovább olvasom
Először lencsevégen a Lamborghini Aventador Ultimae – VIDEÓ

Először lencsevégen a Lamborghini Aventador Ultimae – VIDEÓ

Az olasz gyártó ezzel a modellel int búcsút a szívó V12-eseknek.

Tovább olvasom
A német utakon fotózták le a Ferrari első szabadidő-autóját

A német utakon fotózták le a Ferrari első szabadidő-autóját

A villanyosított kivitel erősebb lehet, mint a 650 lóerős Lamborghini Urus.

Tovább olvasom
Döntött a Porsche jövőjéről a Volkswagen-csoport

Döntött a Porsche jövőjéről a Volkswagen-csoport

A kérdés az volt, hogy tőzsdére viszik-e a patinás márkát.

Tovább olvasom