Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Kimondottan az új és korlátozott példányszámú modellek voltak a legkelendőbbek.

2020-ban az autóipar egészének teljesítményére rányomta a bélyegét a COVID-19 koronavírus-járvány. Ennek következtében a legtöbb gyártó igen komoly visszaeséseket volt kénytelen elkönyvelni, ami az eladási adatokat illeti. Miközben mindenki igyekezett alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, azért akadtak olyan gyártók, amelyek az átlagnál számottevően jobban teljesítettek.

A gyártósorok kényszerű leállítása, az alapanyagok és alkatrészek beszállításának akadozása és az ügyfelekkel való kapcsolattartás csak néhányat jelentett az új kihívások közül. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy különösen a luxusmárkáknak sikerült viszonylag jól átvészelnie a tavalyi esztendőt. Ráadásul az egyik gyártó kimondottan a teljesítményt előtérbe helyező divíziójának még a 2019-es számait is sikerült túlszárnyalnia az eladások tekintetében.

BMW M2 CS szemből, menet közben

A BMW Motorsport, vagy M-divízió összesen 144 218 autót értékesített 2020-ban, ami 6 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest. Ez leginkább a vásárlók oldaláról érkező, az egyaránt 625 lóerős teljesítményre képes X5 M és X6 M modellek iránt megmutatkozó óriási érdeklődésnek köszönhető. Ugyancsak igen népszerűnek bizonyult a korlátozott példányszámú M2 CS, amelyből mindössze 2200 darabot gyárt a bajor cég. Csupán a nagyteljesítményű modellek szektorában, vagyis az M Performance modellek nélkül, a tisztán M-es modellek eladásai 4 százalékkal növekedtek világszerte 2019-hez képest.

A puszta tény, hogy ezt a kivételesen nehéz, kihívásokkal teli évet egy újabb rekordot jelentő eredménnyel tudtuk zárni, kiválóan igazolja következetes növekedési stratégiánkat. Különösen büszkék lehetünk arra, hogy nemcsak sikeresen védtük meg piacvezető pozíciónkat, mint a teljesítményre optimalizált autók legsikeresebb gyártója, de még növelni is tudtuk előnyünket a konkurenciával szemben” – nyilatkozta Markus Flasch, a BMW M-divíziójának vezérigazgatója.

BMW X5 M és X6 M egymás mellett, szemből, menet közben

Nem meglepő módon ezúttal is az Egyesült Államok bizonyult – Kínát megelőzve – az M-es BMW-k legjelentősebb piacának. A bajor márka mindkét országban új eladási rekordot állított fel, emellett Oroszországban, valamint Dél-Koreában is több mint 60 százalékkal több autó talált gazdára, mint egy évvel korábban. Olaszországban 47 százalékos növekedést regisztráltak a megelőző 12 hónaphoz mérten, igaz, a pontos számokat statisztikákat nem hozták nyilvánosságra.

A lényeg azonban, hogy a BMW Motorsport a tavalyi évben minden fontosabb piacon stabil és folyamatos növekedést produkált. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek a statisztikai adatokba még nem tartalmazzák a vadonatúj M3-as és M4-es modelleket. Mindkettőt 2020 szeptemberében leplezték le, a sorozatgyártásuk pedig csak idén márciusban indul.

BMW M4 kabrió szemből, menet közben

Ráadásul a paletta csak még tovább fog bővülni: az M-divízió hivatalosan is megerősítette, hogy még január folyamán bemutatják az M5 CS-t, az új M4 kabrió gyártása pedig a tervek szerint idén nyáron indul. Az M3 Touring továbbra is fejlesztési fázisban tart, és a hírek szerint legkorábban 2022-ben kerülhet gyártósorra.

Az első elektromos meghajtású M-es BMW érkezését szintén 2021-re ígérik, ám ennek a modellnek a részleteit egyelőre hétpecsétes titokként őrzik.Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom