Szeretne a Mazda egy Wankel-motoros modellt, de a profit az első

Kis lökettérfogat, hatalmas fajlagos teljesítmény, iszonyatosan magas fordulatszám: ezek mind a Wankel-motorok jellemzői, amiről még mindig nem mondott le a Mazda

A Wankel-motor mindig is egy nagyon érdekes, de a hétköznapokra nehezen átültethető konstrukciót jelentett, ennek ellenére akárhányszor felröppen a hír, hogy a Mazda újrakezdené a Wankel-motor fejlesztését, sokan kapnak a szívükhöz.

Viszont az elmúlt évtizedekben kb. egyedül a Mazda volt az, aki pénzt és energiát nem kímélve a Wankel-motort fejlesztette, és bár túl nagy profitot nem, hírnevet annál nagyobbat szerzett vele. A mai napig azt mondják, ha a legkisebb esély is van rá, szeretnének még valamit kezdeni a Wankel-motorokkal.

A Mazda továbbra is szeretne egy Wankel-motoros autót

Fujiwara Kiyoshi, a Mazda kutatás-fejlesztésért felelős főnöke egy interjúban azt mondta, jelen pillanatban más technológiák élveznek elsőbbséget:

„Hogy fennmaradjon, a Mazdának sok pénzt kell költenie az önvezető technológiára, SkyActiv-D-re, a hibrid rendszerekre és az elektromos autókra. Ezért szükségünk van a pénzre.”

Fujiwara emellett megerősítette azt is, hogy a Mazda nem adta még fel a Wankel-elképzeléseit:

„Még mindig dolgozunk egy Wankel-motoron egy korlátozott számú mérnökcsapattal, de pénzt kell most már szereznünk és képesnek kell lennünk az imidzsünket úgy alakítani, hogy azzal feljebb pozícionáljuk a márkát. Idővel meg tudjuk csinálni. Nem adjuk fel.”

Mazda RX-vision konceptautó

Jelen pillanatban, ha visszahoznák a Wankel-motorokat a Mazdánál, leginkább presztízsből tennék, de ennek is meg lenne a jól felfogott oka:

„A Wankel-motor nem azért van, hogy pénzt keressünk vele. Mielőtt eldöntenénk, hogy újra Wankel-motoros autókat építünk, pénz kell hozzá, de ha jobb márkaimidzset szeretnénk, karakteresebbet, ahhoz szükségünk van a Wankel-motorokra.” – mondta Fujiwara. „Általában az európai vagy német márkák nagyon karakteres autókkal rendelkeznek, mint az Audi, Mercedes-Benz vagy a BMW, nekik megvannak az ikonmodelljeik – a teljesítménymodellek – hogy felhúzzák a márkát. Mi nem vagyunk jelenleg ebben a helyzetben.”

Hogy a Mazdának is lehessen ilyen teljesítménymodellje, mindenekelőtt a profitot kéne növelniük:

„Az anyagi helyzetünkhöz képest kétszer annyi rossz tapasztalattal rendelkezünk a Wankel-motorokkal, ezért nagyon meg kell gondolnunk és óvatosan kell döntenünk, mit csináljunk. Néhány érdekelt és részvényes nem tudja támogatni ezt jelenleg.”

Mazda RX-Vision Wankel-motorral

Ha a vállalat pénzügyi helyzete megengedni, jó eséllyel láthatsz majd egy Wankel-motoros teljesítménymodellt a Mazdától, persze ez nem mostanában fog bekövetkezni. Ha mégis így lesz, akkor egy RX-9-et azért szívesen vennék a japánoktól!

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom