Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

A ’90-es évek legtöbb sportautója mára már lényegesen többet ér, mint amennyit újonnan fizetni kellett értük. Néhány modell esetében pedig sokkal-sokkal többet. Ám a hírek szerint egyetlen kocsi értéke sem ugrott meg olyan brutálisan, mint a McLaren F1-é.

Mikor 1992-ben piacra dobták, egy vadiúj McLaren F1-ért mintegy 540 000 angol fontot kellett fizetni. A Bank of England adatai alapján ez mai, 2020-as értéken számolva nagyságrendileg 1,1 millió fontot (aktuális árfolyamon átszámolva 423 millió forintot) jelent. A Hagerty, egy kifejezetten gyűjtői autókra specializálódott biztosítási brókercég szerint körülbelül 2006-ig az F1-esek az eredeti áruk környékén cseréltek gazdát.

McLaren F1 oldalról

Ám 2008 végére az árak már 1,5 millió font környékén mozogtak, míg 2014-ben egy F1-esért már 5 millió fontot is elkértek. 2015-ben a hatalmas autórajongó, Rowan Atkinson (Mr. Bean) 8 millió fontért vált meg a saját sportkocsijától, amit ráadásul kétszer is összetört az évek során. Majd egy 2017-es árverésen a 044-es sorozatszámú autó közel 12 millió fontért kelt el. A vevő állítólag a hatszoros Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton volt.

Ma a Hagerty egy „normál” McLaren F1 árát 16 millió fontra (6,1 milliárd forintra) becsüli. Ráadásul egy különlegesebb példány még ennél is többet ér.

Az egekbe szökő árak jó hírt jelentenek azoknak, akik annak idején azért vettek McLaren F1-et, hogy betegyék a gyűjteményükbe, leparkolják a többi spotkocsi mellé és drága porfogónak használják. Ám azok, akik tényleg használni és élvezni szeretnék a kocsit, már sokkal kevésbé örülnek ennek. Mint például Gordon Murray, aki megálmodta az autót, nemrég vált meg a saját F1-esétől (ez az XP3-as kódjelű prototípus, a legöregebb fennmaradt McLaren F1).

McLaren F1 beltere

Egyszerűen fenntarthatatlanná vált a helyzet” – árulta el Murray. „Még mielőtt több millióra nőtt volna az értékük, gyakran elvittem embereket egy körre vasárnap reggelente. Nedves úton kicsit megcsúsztatni a hátulját. Viszont, amikor már ilyen drágák, kétszer is meggondolod, hogy egy ilyen manőver végén szeretnél-e egy fával találkozni.

Elérkezett az a pont, amikor már nem használtam, márpedig mindent imádok használni, ami a birtokomban van.”

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom