Híreink

Te jó ég: itt az új Porsche 935

Te jó ég: itt az új Porsche 935

Dátum: 2018-10-05

A 6. Rennsport Találkozó kellős közepén, a Porsche össznépi rendezvényén nagy durranással rukkolt elő az ünnepelt.

Néhány évente rendezik meg az eseményt. Sejteni lehetett, hogy a Porsche valami újdonsággal készül az eseményre, ám azt senki nem gondolta, hogy ez egy új 935-ös lesz.

születésnapi Porsche

Nem káprázik a szemed, a hír igaz. Létezik egy új Porsche 935, és nem koncepció formában. Sőt, a Porsche piacra is dobja. Az autógyár 70. évfordulójának tiszteletére készített modellből csak 77 példány készül. Az gépjármű árától könnybe lábad az ember zeme: dollárban 817 ezer, forintban közel 230 millió. Ez a 911 GT2 RS modell árának a háromszorosa.

„Ez a lenyűgöző autó a rajongók születésnapi ajándéka a Porsche Motorsport részéről”, mondta Dr. Frank-Steffen Walliser, a Porsche Motorsport és GT részlegének alelnöke. „A mérnökeinknek és tervezőinknek ezúttal szabad kezet adtunk, nem kellett követniük az egyébként megszokott szabályokat.”

Az autó alkatrészei nagyrészt szénszálas anyagból készültek, így az össztömeg 1300 kilogram környékén mozog. A stílust főként a legendás LeMans versenyautó ihlette, a Porsche állítása szerint az aerodinamikai elemek funkcióval is rendelkeznek. Igen, még a lenyűgöző piros felnik is ezt a célt szolgálják.

új Porsche 935

A motor egy 3,8 literes, duplaturbós, soros elrendezésű hathengeres, 700 lóerővel és hétsebességes váltóval. Ja, és ha esetleg kétségek merülnének fel, a Porsche exkluzív Martini belsőt is kínál az új 935-höz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez