Teljesen elektromos Porsche Macan SUV a láthatáron

A második generációs Porsche Macan teljesen elektromosan is tud majd működni.

A Porsche az utolsó simításokat végzi a legújabb Macan SUV teljesen elektromos változatán. A 2014-es bevezetése óta a városi terepjáró hatalmas sikert aratott, tavaly pedig 100 000 darabot értékesítettek szerte a világon. Az első generáció után a Porsche radikálisan átalakítja a modellt, amelyet a következő 18 hónapban le is cserél. A trendeknek megfelelően teljesen elektromos lesz és nem is szándékoznak benzines változatot piacra dobni. Viszont a gyártó az új verzió mellett továbbra is a meglévő SUV-t fogja kínálni, azoknak az ügyfeleknek, akik nem akarnak elektromos Macant.

„Már elkezdtük az elektromos Macan fejlesztését. Viszont néhány évig a belső égésű motorral ellátott Macant az új teljesen elektromos autóval párhuzamosan fogják kínálni” – mondta a Porsche kutatás-fejlesztési ügyvezető igazgatóságának tagja, Michael Michael Steiner.

A második generációs Macan oldalról fotózva

A vadonatúj Macan fejlesztésének kulcsa a Premium Platform Electric (PPE) elnevezésű új elektromos architektúra, amely a VW-csoport nagyobb, magasabb kategóriájú járműveinek nyújt alapot. Az elektromos SUV új platformra fog épülni, amelyet az Audival közösen fejlesztettek ki és PPE-nek hívják. Tudják, hogy a belső égésű motorokról a tiszta energiára nem egyszerű az áttérés, ezért mind a kettőt párhuzamosan fejlesztik.

A Macan lesz az első jármű, amely az új PPE-platformot használja, ám Dr. Steiner elmondta, hogy ez még sok más elektromos modellnek nyújthat alapot. Ez teljesen más mint a Taycan J1 architektúrája, mivel ezt nagyobb hasmagasságú modellekhez tervezték.

Az elektromos Macan eleje közelről

A képeken látható, hogyan fog kinézni az új SUV és felfedezhető a Taycan számos eleme, például az üreges LED fényszórók. Sziluettje nem fog sokat változni a benzines társától, az elektromos platform lehetővé teszi, hogy a Porsche teljesen újragondolja a kabin kialakítását, a sík padlónak köszönhetően még több helye lesz az utasoknak.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom