Teljesen elektromos szuperautót tesztel a McLaren

Wokingban elismerték, hogy az első teljesen elektromos autót tesztelik, de a gyártáshoz még hatalmas akadályokat kell leküzdenie a briteknek.

Immáron hivatalos, hogy a McLaren valóban egy teljesen elektromos szuperautót tesztel. Próbálj nem megdöbbenni. A McLaren első villanyautójáról már régóta pletykáltak, de ez az első alkalom, hogy a cég az elektromos részlegének tevékenységéről beszámolt.

„Van egy tisztán elektromos tesztautónk, részben azért, hogy megtudjuk, miképpen lehet vezetési élményt biztosítani egy teljesen elektromos világban,” mondta a McLaren tervezési igazgatója, Dan Parry-Williams.

Elektromos McLaren

Egy ideig még eltart, mire egy teljesen árammal hajtott McLaren a bemutatótermekbe érkezik, nagyrészben az akku-technológia jelenlegi határai miatt.

„Mondjuk pályán akarsz vezetni fél órát... Egy EV, aminek 800 km a hatótávósága (közúton) a végére lapos lenne, mint egy palacsinta. A pályán elvárt kimagasló teljesítményhez megdöbbentően sok energia kell. Aztán fel kell töltened” - mondta Parry-Williams.

Az akkumulátor-technológia nagyon gyors tempóban fejlődik, de ez nem feltétlenül segít a McLarennek egy elektromos hiperautó készítésében annyira, mint gondolnád. „Többet fektetnek magas energiasűrűségű akkumulátorokba, mint teljesítménysűrűekbe,” magyarázta Parry-Williams. Az előbbi a távolságról szól, ám az utóbbi nagy előre lépésére van igazán szüksége a McLarennek egy szupergyors villanyautóhoz.

Nem ámítás tehát, az első kizárólag elektromos McLaren jön, a kérdés csak az, hogy mikor.

Forrás:

CarThrottle

Ajánlott:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom