Top 10 legkelendőbb modell autógyártónként

Melyek az egyes autógyártók történetének eddigi legnagyobb példányszámban értékesített modelljei?

Ha odafigyelünk az autóiparral kapcsolatos hírekre, könnyedén megmondhatjuk, melyek napjaink legkelendőbb modelljei. Ám, ha az egyes autógyártók valaha volt legkelendőbb modelljeit kell csokorba szedni, akkor már kicsit többet kell kutatni a témában. A most következő top 10-es lista összeállításához feltúrtam az internetet és találtam néhány meglepő és kevésbé köztudott eredményt. Jó szórakozást!

  1. Oldsmobile – Cutlass (1961-1999): 11,9 millió darab

A Cutlass népszerűségét a korai generációk markáns megjelenésének köszönhette. Bár a későbbi modellek erősebbek és jobban kezelhetőek voltak, cserébe a formaterv már nem tudott olyan vonzó lenni az új vásárlók körében.

Az eredeti, 1961-ben piacra dobott autóban egy teljesen alumínium, 3,5 literes, V8-as blokk dolgozott, amely igazi népszerűségre a Rover és a Land Rover autóiban tett szert. Az General Motors utoljára 2004 áprilisában használta az Oldsmobile emblémát, mielőtt lezárta a márka 123 éves történetét.

1971-es Oldsmobile Cutlass szemből

  1. BMW – 3-as széria (1975-napjainkig): 13,3 millió darab

A bajorok 3-as szériájának modelljei mindig az adott kor meghatározó autóinak számítottak a kategóriájukban, függetlenül attól, hogy a ’70-es évek funky-s megjelenéséről, a ’80-as évek baltával faragott formatervéről, vagy a jelenlegi, letisztult vonalvezetésről beszélünk.

A sokszor merész, bevállalós újítások révén a 3-as széria története során folyamatosan az egyik legkeresettebb autójának számított, és – akárcsak a többi BMW – komoly érzelmi kötődést váltott ki a tulajdonosokból. A sorozat jelenleg már a hetedik generációnál tart, amely 2018-ban került a szalonokba.

BMW 3-as széria autói

  1. Hyundai – Elantra (1990-napjainkig): 13,4 millió darab

Ha minden idők legnagyobb darabszámban értékesített autóiról beszélünk, valószínűleg csak a legnagyobb Hyundai rajongók említenék az Elantrát. Népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy olcsó és megbízható közlekedési lehetőséget kínál a vásárlóknak. És hasonlóan a BMW 3-as szériájához, már a dél-koreai autó is a hetedik generációjánál tart.

2020-as Hyundai Elantra szemből, menet közben

  1. Renault – Clio (1991-napjainkig): 14,6 millió darab

1991-es bemutatkozása óta több mint 14 millió Clió talált gazdára, ami a Renault legnagyobb nemzetközi sikerét jelenti. A kisautó nagyban hozzájárult a Renault hírnevének helyreállításához, valamint eddig kétszer (1991-ben és 2006-ban) választották a szakemberek az év autójának Európában.

Az ötödik generációs Cliót a 2019-es Genfi Autószalonon mutatták be és a szokásos belső égésű motorok mellett már hibrid hajtáslánccal is elérhető.

Renault Clio szemből

  1. Honda – Civic (1972-napjainkig): 17,3 millió darab

A jelenlegi Honda Civic futurisztikus megjelenése nem is állhatna távolabb a modell többmilliós eladási számait elindító ős-Civictől. Ennek ellenére az autónak az évtizedek során sikerült megőriznie a nagyszerű ár-érték arányt, a bőséges felszereltséget és a jó fogyasztási értékeket. Igaz, utóbbi nem kimondottan igaz az Type-R modellere. Bár ebben az esetben sokkal fontosabb volt a Civic népszerűségének és legendájának építése. Ami figyelembe véve, hogy a japán autó már a 10. generációnál tart, azt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy sikerült.

2019-es Honda Civic szemből

  1. Lada – VAZ 2105 (1980-2015): 18 millió darab

A Lada legkeresettebb modelljének története már jóval azelőtt elkezdődött, mielőtt VAZ 2105 (más piacokon Riva vagy Nova) néven elkezdték volna értékesíteni 1980-ban. A Lada az 1966-ban piacra dobott Fiat 124 licenszét megvásárolva a vasfüggöny innenső oldalának igényeit igyekezett kielégíteni egy olyan olcsó és strapabíró autó iránt, amely képes megbirkózni a nem éppen tükörsima utak és a prémiumnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető üzemanyagok jelentette kihívással.

Bár a fal leomlását követően szinten mindenki igyekezett a lehető leggyorsabban megszabadulni a szocializmus guruló emlékművétől, mára veterános körökben igazi másodvirágzásukat élik a Ladák.

Lada VAZ 2105 szemből

  1. Opel – Corsa (1982-napjainkig): 18,3 millió darab

Talán meglepő, de az Opelnél nem az Astra számít a legkelendőbb modellnek. 1982-ben a német gyártó egy apró, könnyen vezethető és praktikus közlekedési lehetőséget szeretett volna kínálni a Ford Fiesta és a Volkswagen Golf alternatívájaként. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta is ez a három modell dominálja a kategóriát Európában. És a Corsa nem egyszer előzte már meg a két legfőbb riválisát.

Bár az elődök még a General Motors, a hatodik generációt jelölő F Corsa már a PSA konszern égisze alatt érkezett meg a piacra 2019-ben.

Opel Corsa szemből

  1. Volkswagen – Golf (1974-napjainkig): 34,8 millió darab

Ha a legkelendőbb Volkswagen szóba kerül, a legtöbben gondolkodás nélkül rávágják, hogy Bogár. Ám a Golf már jóideje megelőzte ebben az összehasonlításban a 21,5 millió példányban értékesített ős-Volkswagent. A VW 2013-ban készítette el a 30 milliomodik Golfot, ami egy 1,6 TDT BlueMotion modell volt.

Volkswagen Golf mk.8. szemből

Túl a 34 millió eladott darabon, a hatchback prototípusaként számontartott autóból napi szinten 2000-et gyártanak, és amellett, hogy már a 8. generációt tapossa a modell, 2015 óta már tisztán elektromos kivitelben is elérhető e-Golf néven.

  1. Ford – F-Series (1948-napjainkig): 40 millió darab

A Ford F-szériája az USA-ban egyet jelent az elpusztíthatatlan igásló fogalmával, hiszen a II. világháborút követően az Államok gazdasága a pick-up hátán/platóján épült fel.

Ford F-150 szemből

Az Egyesült Államokban továbbra is az F-széria számít a legkelendőbb autónak, könnyedén megelőzve a jóval gazdaságosabb, üzemanyagtakarékosabb, komfortosabb autókat. Mi a titka? Robosztus, strapabíró felépítés, alacsony ár és egy óriási, hűséges rajongótábor. Ráadásul a platósból 2021-ben érkezik a 14. generáció, amihez már hibrid hajtáslánc is rendelhető lesz.

  1. Toyota – Corolla (1966-napjainkig): 46 millió

Óriási a Toyota Corolla előnye a világ legkelendőbb autóinak listáján. Arról nem is beszélve, hogy mindössze nyolc évre volt szüksége, hogy letaszítsa a trónról a Volkswagen Bogarat.

Egyelőre megjósolhatatlan, hol lehet ennek a menetelésnek a vége, hiszen 15 másodpercenként egy új Corolla gurul le a futószalagról.

2020-as Toyota Corolla szemből

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom