Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

A BMW jelenkori hírneve és vonzereje a sportosság, a német precizitás, a kiváló kezelhetőség és a kényelem ötvözésében rejlik. Ennek köszönhetően a márka rendkívül népszerű azok körében, akik nem csak egy közlekedési eszközt keresnek, ami elviszi őket A-ból B-be… és hétvégente C-be. A gyártó autóin elhelyezett “M” embléma pedig egyet jelent a legsportosabb, legkihegyezettebb bajor remekművekkel. Ám az M-es jelzés hiánya még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a BMW motorsport divíziója nem vett részt a kifejlesztésében. Ráadásul a müncheniek legkülönlegesebb modelljei közül jónéhány nem abból született, hogy a hardcore tuningolási osztály mérnökei szabad kezet kaptak.

BMW E46 3-as széria (1997-2006)

BMW E46 coupé szemből, menet közben

A BMW szerelmesei, az ezredforduló előtt nem sokkal piacra dobott E46-os generációt gyakran a legnagyszerűbb 3-as sorozatnak tekintik. Még mindig relatíve kompaktnak számított, nem volt teletömve mindenféle elektromos vezetéstámogató kütyüvel, és rendkívül kiegyensúlyozott menettulajdonságokkal rendelkezett. A 330i-ben és 330ci-ben megtalálható 3 literes, sorhatos a legerősebb a legendás M54-es motorok közül. Bár ezeket a modelleket előszeretettel emlegetik úgy, mint a „szegény ember M-es BMW-je”, mégsem ez a lényeg. Az E46 megtestesíti a 3-as széria esszenciáját, míg a 330ci kupé verzió a leginkább kézenfekvő választás azoknak, akik nem akarják feláldozni a kényelmet a sportosság oltárán.

BMW 850CSi (1990-1996)

BMW 850CSi szemből menet közben

A BMW E31-es kódnevű 8-as szériája volt az első utcai autó, melyben egy V12-es motor dolgozott egy hatsebességes kézi sebességváltóhoz kapcsolva. A 850CSi jelentette a kínálat csúcsát, a BMW zászlóshajójának számított, és egy lenyűgöző teljesítményű szörnyeteg volt. Miután az M-divízió kezelésbe vette az eredeti, 5 literes, M70-es erőforrást, a CSi változatba már egy 5,6 literes, 380 lóerős, 550 Nm forgatónyomaték leadására képes motor került. Emellett átdolgozták a futóművet, és megkapta az M5-ben is használt fékeket. Mindössze 1510 darab készült belőle, és garantáltan ez az autó áll a legközelebb a listán szereplők közül ahhoz, hogy ízig-vérig M-es kocsi legyen… de mégsem kapta meg soha a plecsnit.

BMW 135i Coupe (2004–2013)

BMW 135i Coupe szemből, menet közben

A bajor gyártó 2004-ben kezdte el az apró 1-es szériás E87-es hatchback gyártását. A 135i a széria legsportosabb modellje, melyben az M-es verzió futóműve, elől hatdugattyús féknyereg és részlegesen önzáró differenciálmű található. A motorháztető alatt egy ugyanolyan ikerturbós sorhatost találunk, mint ami a 335i kupéban is dolgozik. Az erőforrás 302 lóerős teljesítménye pedig egy igazi kis méregzsákká teszi a kocsit, és ami fontosabb, megfizethető áron. Azok számára, akik nem engedhették meg maguknak az 1M Coupét, a 135i Coupé egy kimondottan vonzó alternatívát jelentett.

BMW E39 5-ös széria (1995-2004)

BMW E39-es szemből

Az E39 mérföldkőnek számít, hiszen ezt a modellt úgy tekintik, mint a teljes méretű, nagy teljesítményű szedánok viszonyítási alapját. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az E39 még M-es plecsni nélkül is egyedülálló vezetési élményt kínál. Az 540i változatban a bajorok M62-es, V8-as motorja dolgozik, amely 286 lóerőt és 440 Nm nyomatékot produkált. Amellett, hogy elképesztő mennyiségű technológiai újdonságot találunk benne alapfelszereltségként, és a luxus élő megtestesülésének számított a maga idejében, nagyon sima és kényelmes utazást biztosít, ráadásul sportosabb felhasználás esetén is nagyon jól kezelhető. Akárcsak az E46 esetében, itt is éppen elegendő mennyiségű elektronikai segédeszközt találunk, hogy megkönnyítse a vezetést, de mégsem annyit, hogy elvegye a vezetés élményét.

BMW i8 (2014-2020)

BMW i8 szemből

Valószínűleg ez a lista – és a BMW hívői számára a – leginkább megosztó autója. Az i8-as egy mérnöki remekmű, ami messze megelőzte a korát. A vezető mögött található 1,5 literes, háromhengeres, turbófeltöltős erőforrás munkáját egy elektromos motor segíti, így a rendszer 374 lóerős teljesítményt és 570 Nm forgatónyomatékot képes leadni. Ráadásul mind a négy kereket meghajtva. Különös élmény egy ilyen gyors autót vezetni, hiszen a brutális nyomatékhoz nem társul az ilyenkor megszokott hangzásvilág. Feledkezzünk meg a „hangos = gyors” beidegződésről, hiszen ez egy brutálisan gyors kocsi, ami komoly függőséget képes okozni, és olyan érzés vezetni, mintha egy videójátékban lennénk. Igaz, mindezért jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha át akarjuk élni.

BMW Z8 (2000–2003)

BMW Z8 szemből

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban, a BMW elkészítette a valaha volt egyik legszebb utcai autót. Annak ellenére, hogy olyan hírességek, mint Elvis Presley is imádták a kocsit, az 507-es kis híján zátonyra futtatta a BMW hajóját. Ugyanakkor ma már inkább a szépsége miatt emlékszünk a modellre, amely Henrik Fiskert a Z8-as megtervezésekor inspirálta. Bár a vélemények megoszlottak a vezethetőségével kapcsolatban, ám a retró ihletésű szépségét kénytelen volt mindenki elismerni. A motorháztető alatt az S62-es, 4,9 literes, V8-as motor 400 lóerejét találjuk. Mindössze 5703 darab készült belőle, és mi sem bizonyítja ékesebben, hogy egy igazi klasszikus sportkocsival van dolgunk, hogy még James Bond is lecserélte rá az elmaradhatatlan Aston Martinját.

BMW E30 318is (1989-1991)

BMW E30 szemből

Az E30 318is egy igazi bajor ikon. Bár, a nagytestvérnek számító 325is-ben egy nagyobb, hathengeres motort találunk, de a 318is-ben egy M42-es, négyhengeres, 16 szelepes, DOHC erőforrás dolgozik, ami az E30-as generációba építettek közt a legmodernebb motor volt. A legtöbben azért kedvelik inkább a 318is-t, mert apróbb motorjának köszönhetően könnyebb, mint a hathengeres, és sokkal energikusabb és jobban kezelhető a kanyarokban. Ehhez jön még az opcionálisan választható Getrag ötgangos váltó, illetve a jobb kezelhetőségét biztosító, elöl MacPherson, hátul ferde lengőkaros felfüggesztés.

Forrás:

Carbuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom