TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

A 2019-es Frankfurti Autószalonon rengeteg újdonság és koncepció is debütált. A kiválasztott modellek három prémium gyártó frissen bemutatott autója. Ezek a voltak a legkülönlegesebbek, legalábbis nekem a kínálatból.

Lamborghini Sián

A Sián lett a Lamborghini új csúcsmodellje, melyből összesen 63 darab készül, emléket állítva az 1963-as cégalapításra. Az utaskabin mögött kapott helyet a 774 lóerős, V12-es motor, amely kapott egy kisebb elektromotort is, a kombinált maximális teljesítmény így 808 lóerő lett. 2,8 másodperc kell neki a 0-100 sprinthez, a végsebessége pedig üti a 350 km/órát. A név tökéletesen illik az olasz gyártó leggyorsabb és legerősebb modelljéhez, hiszen villámlást jelent.

A Lamborghini standja a Frankfurti Autószalonon

Porsche Taycan

A Porsche a Frankfurti Autószalonon mutatta be a tisztán elektromos Taycant, amely 450 km-es hatótávval és ugyanolyan lenyűgöző vonalakkal rendelkezik mint a koncepció. Csúcsteljesítmény tekintetében sem adtak alább, ugyanis 591 kW, vagyis átszámítva 800 lóerő leadására képes, amihez 1 050 Nm-es nyomaték társul. A 2 295 kg-os kasztni 2,8 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órára és 9,8 másodperc alatt eléri a 200-at, ami már nincs messze a végsebességtől, mivel 260 a vége, de ez is bőven elég egy elektromos modelltől.

A Porsche Taycan menetközben fotózva

Ferrari F8 Tirbuto Spider

A 2019-es Genfi Autószalonon volt szerencsém élőben is gyönyörködni az F8 Tributo kupé változatában, ami szerintem gyönyörűre sikerült. A Spider változat lényegében ugyanaz, csak más elrendezést kapott hátul, ahova a mozgatható tető eltűnik. Hátul a kupéban használt iker-turbós 3,9 literes V8-as erőforrás kapott helyet, amely 711 lóerő és 770 Nm nyomaték leadására képes, ez nagyjából megegyezik a 488 Pista számaival. 2,9 másodperc kell neki a 0-100 sprinthez, a 200 km/órát 8,2 másodperc alatt éri el, a végsebességet pedig 340 km/órában maximalizálták.

Ferrari F8 Tributo Spider oldalról fotózva egy úton

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom