Új hűtőrácsot kap a Dodge brutális utcai gépe

Rég jött hír a Dodge brutális utcai gépe, a Charger SRT Hellcat háza tájáról, pedig ha valamivel, akkor ezzel azért fel lehet állítani a szőrt egy férfi hátán.

A Dodge Charger SRT Hellcat igazi tesztoszteron bomba, ami nagyon kilóg a globális felmelegedés elleni harc, az egyre szigorodó nitrogén-oxid és széndioxid kibocsátási kvóták kényszere alatt fejlesztett autók sorából.

Talán éppen ezért minden hír, ami érkezik, lázba hozza a sajtót és a rajongókat, mint ahogy most éppen az, hogy új hűtőrácsot kap a Charger. Egyelőre csak egyetlen kép érkezett erről, az is csak a rács felét mutatja, de nyárra állítólag több infót adnak ki az újításról.

Dodge Charger SRT Hellcat hűtőrács

A komolyabb változtatásokra azonban még várni kell, ugyanis az Automotive News információi szerint a Charger és a Challenger egyaránt csak 2019 végére számíthat nagyobb ráncfelvarrásra, míg a teljes újratervezésre egészen 2021-ig kell várnia a rajongóknak. A mérnökök ekkor leginkább a súly csökkentésére fókuszálnak majd, valamint arra, hogy lefaragjanak az autó fogyasztásából. (Mondjuk, a kettő erősen összefügg.) A 2021-es verzió egyébként a Maserati Ghiblivel azonos platformra épül majd.

Ilyen a jelenlegi Charger orra, de nyárra látható lesz az új változat

A 707 lóerős (880 Nm), 6,2 literes V8-as HEMI motor egész brutális teljesítményre képes, 3,8-3,9 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100 km/órás sebességre. Ez pedig nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy itt mégis csak egy 2,1 tonnás szörnyetegről van szó.

A teljesítményéhez képest nem is különösebben hivalkodó Charger sebességének ráadásul nem szab gátat az elektronika, így ha valakinek van lehetősége és bátorsága elég ideig gyorsulni, akkor valahol 328 km/óránál áll majd meg a sebességmérő mutatója.

707 lóerőnél már kellenek a jó ülések

A Charger maximális teljesítménye azonban nem jár mindenkinek, ugyanis az autóhoz két kulcs is van, egy piros és egy fekete, és csak a pirossal indítva áll rendelkezésre a maximális teljesítmény. A fekete kulcs 207 paripával kevesebbet biztosít, bár az 500 lóerőt én azért nem nevezném kevésnek.

A Brembo fékek ehhez mérten ugyancsak bivalyerősek: elöl két hatdugattyús, hátul két négydugattyús féknyereg fogja meg a tárcsákat. A három fokozatú adaptív csillapítási rendszer (Adaptive Damping System) ezen a szinten kötelező kellék, hiszen ekkora erőnél már kell, hogy az autó tökéletesen alkalmazkodjon az aktuális útviszonyokhoz.

Ha már az egész ménesnyi teljesítményű amerikai autóknál tartok, akkor nem hagyhatom szó nélkül a Hennessey tuning cég napokban bemutatott szörnyetegét sem. Mert mi másnak nevezhetném az egyébként is 840 lóerőre képes Dodge Challenger SRT Demon tuningolását? És, hogy mit hoztak ki belőle? 1035 lóerőt!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom