Híreink

Újabb AMG GT-t mutat be a Mercedes

Mercedes AMG GT 43, elölről.

Dátum: 2018-09-18

A négyajtós GT kupénak ez lesz a negyedik variánsa, mely a belépőmodellnek számít majd

A Mercedes tudatosan építi fel az AMG GT négyajtós kupé kínálatát is. Hasonló szisztéma figyelhető meg az AMG GT kupé és roadster verziójánál, ahol különböző motorizáltsággal, más-más árszinteken érhetőek el az egyes változatok. A V8-as GT 63 és GT 63S, valamint a GT 53 bemutatása után jön a „legkisebb” testvér a családban, a GT 43.

Mercedes AMG GT 43, elölről.

A GT 53-hoz hasonlóan ebbe is a soros hathengeres, 3.0 literes turbómotor kerül, természetesen egy kevésbé erős változatban. Az gyártó AMG 43 modelljei közül ebbe a négyajtós kupéba kerül először ez a blokk, mely a nagytestvér 453 lóereje és 520 Nm-e helyett 367 lóerőt és 500 Nm-t teljesít. Végsebessége 270 km/óra, a 0-100-as gyorsuláshoz pedig 4,9 másodpercre van szüksége. A GT 53 hangolásához képest hamarabb, 5500-as fordulaton jön meg az ereje.

Alapáron jár hozzá a 4Matic összkerékhajtás, melyhez változtatható nyomatékelosztás tartozik. A motor ereje egy 9 sebességes automata váltón keresztül jut el a kerekekhez, melyek ezen a bemutatómodellen igazán látványos, matt fekete Monoblock darabok. Árban a GT 53 alá pozícionálják, ám a kínált extrák azonosak lesznek.

Mercedes AMG GT 43, hátulról.

A hírek szerint egy mild hibrid rendszer is elérhető lesz hozzá EQ Boost néven, mely nagy igénybevétel esetén 21 extra lóerőt ad a rendszerteljesítményhez. Önállóan nem képes mozgatni az autót, a nagy tempónál való besegítés mellett indítómotorként funkcionál. A GT 53-ban is megtalálható rendszer fékenergia visszanyerésre is képes. A beltér tipikus Mercedes kialakítás, a GT modellek sajátja pedig a motorburkolatra hasonlító középkonzol. Hátul csak két ülés található, melyek közt egy masszív középső elem kapott helyet.

Mercedes AMG GT 43 beltere.

A 2018-ban bemutatott kupé a Porsche Panamera legnagyobb ellenfele, a két brand pedig hasonló felfogásban építi a modellkínálatát. Így aztán ki-ki megtalálhatja a neki legjobb választást felszereltség és motorizáltság terén egyaránt. Kis módosításokkal egy egész palettát tudnak ezzel kialakítani, hiszen igyekeznek minden felhasználói igényt kielégíteni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez