Újabb AMG GT-t mutat be a Mercedes

A négyajtós GT kupénak ez lesz a negyedik variánsa, mely a belépőmodellnek számít majd

A Mercedes tudatosan építi fel az AMG GT négyajtós kupé kínálatát is. Hasonló szisztéma figyelhető meg az AMG GT kupé és roadster verziójánál, ahol különböző motorizáltsággal, más-más árszinteken érhetőek el az egyes változatok. A V8-as GT 63 és GT 63S, valamint a GT 53 bemutatása után jön a „legkisebb” testvér a családban, a GT 43.

Mercedes AMG GT 43, elölről.

A GT 53-hoz hasonlóan ebbe is a soros hathengeres, 3.0 literes turbómotor kerül, természetesen egy kevésbé erős változatban. Az gyártó AMG 43 modelljei közül ebbe a négyajtós kupéba kerül először ez a blokk, mely a nagytestvér 453 lóereje és 520 Nm-e helyett 367 lóerőt és 500 Nm-t teljesít. Végsebessége 270 km/óra, a 0-100-as gyorsuláshoz pedig 4,9 másodpercre van szüksége. A GT 53 hangolásához képest hamarabb, 5500-as fordulaton jön meg az ereje.

Alapáron jár hozzá a 4Matic összkerékhajtás, melyhez változtatható nyomatékelosztás tartozik. A motor ereje egy 9 sebességes automata váltón keresztül jut el a kerekekhez, melyek ezen a bemutatómodellen igazán látványos, matt fekete Monoblock darabok. Árban a GT 53 alá pozícionálják, ám a kínált extrák azonosak lesznek.

Mercedes AMG GT 43, hátulról.

A hírek szerint egy mild hibrid rendszer is elérhető lesz hozzá EQ Boost néven, mely nagy igénybevétel esetén 21 extra lóerőt ad a rendszerteljesítményhez. Önállóan nem képes mozgatni az autót, a nagy tempónál való besegítés mellett indítómotorként funkcionál. A GT 53-ban is megtalálható rendszer fékenergia visszanyerésre is képes. A beltér tipikus Mercedes kialakítás, a GT modellek sajátja pedig a motorburkolatra hasonlító középkonzol. Hátul csak két ülés található, melyek közt egy masszív középső elem kapott helyet.

Mercedes AMG GT 43 beltere.

A 2018-ban bemutatott kupé a Porsche Panamera legnagyobb ellenfele, a két brand pedig hasonló felfogásban építi a modellkínálatát. Így aztán ki-ki megtalálhatja a neki legjobb választást felszereltség és motorizáltság terén egyaránt. Kis módosításokkal egy egész palettát tudnak ezzel kialakítani, hiszen igyekeznek minden felhasználói igényt kielégíteni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom