Újabb részleteket mutattak a szuperautóból

A Bugatti négy videóban nyújt információkat az érdeklődőknek az új Divo kapcsán.

Nem is olyan rég a Bugatti még azzal volt elfoglalva, hogy a világ leggyorsabb autóját építse meg. A Chiron a 0-400 km/órás sprintrekord után azonban a Koenigsegg Agera RS 447 km/órás csúcssebességét már nem tudta megdöntetni. Úgy tűnik tehát, hogy az Volkswagen-csoporthoz tartozó gyártó egyelőre más irányba tart.

Bugatti Divo hátsó LED lámpa.

Az új modell a nevet az 1920-as években Bugatti színekben versenyző Albert Divo után kapta. A gyártó vezetője, Stefan Winkelmann elmondása szerint az új tervezésű járművel már nem akarják megdönteni a sebességrekordot, sokkal inkább a kezelhetőségre koncentráltak. Elvetették továbbá a korábbi ötletet, mely szerint megnézik, mennyit megy a Chiron a 420 km/órás sebességkorlátozás feloldása után.

Egy „kevésbé” gyors, de sokkal jobban irányítható autó volt a célkitűzésük, így a Chiron platformjára épített Divo tervezésekor az ellenállás csökkentése helyett a leszorítóerő növelésén volt a hangsúly. Az új modellből mindössze 40 darabot terveznek legyártani, az ára pedig 5.8 millió dollár lesz, azaz 1 milliárd 557 millió forint. Gyors fejszámolás után kiderül, hogy ez dupla annyi, mint ami a Chiron árcéduláján szerepel.

 Bugatti Divo karbon karosszéria elem, a francia zászlóval.

Az autót a Monterey Car Week keretén belül mutatják be 2018. augusztus 24-én. A bemutatóig a Bugatti 8 videót jelenít meg, melyben a gyártó fontos emberei beszélnek az új modellről. Az első négy médiatartalom már megtekinthető a Bugatti Facebook oldalán, melyekben Winkelmann mellett a tervezési vezető Achim Anscheidt, a külső formatervező Frank Heyl és a Divo projekt főnöke, Pierre Rommelfanger beszél.

Heyl azt jegyezte meg, hogy a csapat a Divo megalkotása során egy új formanyelvet álmodott meg. Egy korábbi videóban már ízelítőt adtak a hátsó lámpákból, melyek az Aston Martin Vulcanéhoz hasonlóan egyedi LED-es kialakításúak.

 Bugatti Divo logója, fekete és kék színekben.

A technikáról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó, de feltehetően a Divoban is a 8.0 literes, négy turbóval ellátott W16-os motort fogják alkalmazni, amelyet már a Veyron 2005-ös bevezetése óta használnak. Nagyjából a Chiron 1480 lóerős teljesítményéhez hasonló adattal fogunk találkozni az új szupersportautóban is, azonban a könnyebb össztömegnek köszönhetően jó eséllyel még a 2,5 másodperces 100-as gyorsulást is felül fogja múlni a Divo.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom