Újabb részleteket mutattak a szuperautóból

A Bugatti négy videóban nyújt információkat az érdeklődőknek az új Divo kapcsán.

Nem is olyan rég a Bugatti még azzal volt elfoglalva, hogy a világ leggyorsabb autóját építse meg. A Chiron a 0-400 km/órás sprintrekord után azonban a Koenigsegg Agera RS 447 km/órás csúcssebességét már nem tudta megdöntetni. Úgy tűnik tehát, hogy az Volkswagen-csoporthoz tartozó gyártó egyelőre más irányba tart.

Bugatti Divo hátsó LED lámpa.

Az új modell a nevet az 1920-as években Bugatti színekben versenyző Albert Divo után kapta. A gyártó vezetője, Stefan Winkelmann elmondása szerint az új tervezésű járművel már nem akarják megdönteni a sebességrekordot, sokkal inkább a kezelhetőségre koncentráltak. Elvetették továbbá a korábbi ötletet, mely szerint megnézik, mennyit megy a Chiron a 420 km/órás sebességkorlátozás feloldása után.

Egy „kevésbé” gyors, de sokkal jobban irányítható autó volt a célkitűzésük, így a Chiron platformjára épített Divo tervezésekor az ellenállás csökkentése helyett a leszorítóerő növelésén volt a hangsúly. Az új modellből mindössze 40 darabot terveznek legyártani, az ára pedig 5.8 millió dollár lesz, azaz 1 milliárd 557 millió forint. Gyors fejszámolás után kiderül, hogy ez dupla annyi, mint ami a Chiron árcéduláján szerepel.

 Bugatti Divo karbon karosszéria elem, a francia zászlóval.

Az autót a Monterey Car Week keretén belül mutatják be 2018. augusztus 24-én. A bemutatóig a Bugatti 8 videót jelenít meg, melyben a gyártó fontos emberei beszélnek az új modellről. Az első négy médiatartalom már megtekinthető a Bugatti Facebook oldalán, melyekben Winkelmann mellett a tervezési vezető Achim Anscheidt, a külső formatervező Frank Heyl és a Divo projekt főnöke, Pierre Rommelfanger beszél.

Heyl azt jegyezte meg, hogy a csapat a Divo megalkotása során egy új formanyelvet álmodott meg. Egy korábbi videóban már ízelítőt adtak a hátsó lámpákból, melyek az Aston Martin Vulcanéhoz hasonlóan egyedi LED-es kialakításúak.

 Bugatti Divo logója, fekete és kék színekben.

A technikáról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó, de feltehetően a Divoban is a 8.0 literes, négy turbóval ellátott W16-os motort fogják alkalmazni, amelyet már a Veyron 2005-ös bevezetése óta használnak. Nagyjából a Chiron 1480 lóerős teljesítményéhez hasonló adattal fogunk találkozni az új szupersportautóban is, azonban a könnyebb össztömegnek köszönhetően jó eséllyel még a 2,5 másodperces 100-as gyorsulást is felül fogja múlni a Divo.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom