Újra teríték a VW Group asztalán a 400 lóerős Golf R

Úgy tűnik a Volkswagen hozzáállása a régóta rebesgetett 400 lóerős Golfhoz finoman szólva is hektikus

2019 márciusában Jost Capito, a Volkswagen R-divízió vezetője azt nyilatkozta, a régóta várt 400 lóerős Golf R egy halott projekt. Most azonban új információk kaptak szárnyra a vadóc hothatch kapcsán. A Volkswagen Group CEO-ja, Herbert Diess biztosan jobban meg tudja becsülni az igényeket, következzenek tehát a kiszivárgott infók.

2018 Volkswagen Golf R szemből menetközben

A legutóbbi értesülések szerint a VW hozzányúl a Golf R forrásaihoz, és fejleszt egy kisebb számban gyártott úgynevezett „halo” modellt, amit Golf R Plusnak keresztel el. Valószínűleg. A „halo” modellek minden esetben egy már zászlóshajóként jelenlévő modell tovább gondolt, alacsonyabb számban gyártott verzióját jelenteni. Ezekkel a modellekkel a cég a stabil piaci jelentlétét és a modell sikerességét akarják hangsúlyozni.

2018 Volkswagen Golf R oldalról menetközben

A beszámolók szerint maga a Golf is rengeteg újításon esik át, de amit az R-rel művelnek, az sokkal brutálisabb. Az érkező nagy teljesítményű hothatch tervrajzai egy sokkal agresszívabb stílust tartalmaz, amelybe beletartoznak a szélesebb kerékjárati ívek és összességében egy szélesebb karosszéria is. Remélem az új Scirocco irányába mozdulnak majd, nekem az a vonalvezetés nagyon-nagyon tetszik.

Ha a Golf R Plus project megkapja a zöld jelzést várhatóan az Audi RS3 és Mercedes-AMG A45 riválisa kíván majd lenni. Jost egyszer már kijelentette, hogy a Golf vásárlók egyszerűen egy teljesen különválasztható „faj” és sok esetben több pénzük van, mint egy mezei GTI vásárlónak. Ezért jött a Golf R Plus gondolata, amely prémium szintre emeli a csapotthátút.

A nagyjából belőhető árfekvés a jelenlegi 11 millió forint körüli Golf R után a Golf R Plus esetében 15 millió forint körüli összegre duzzad. A Következő generációs Golf R 2020-ban érkezik, várhatóan vele karöltve jön a Plus is. Ha csak el nem kaszálják addig a projektet.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Egyedi Edizione Ribelle kiadások és új GT Sportcsomagok érkeznek a Maserati jóvoltából ebben az évben.

Tovább olvasom
Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera egy igazi fenevad, ezt támasztja alá Matt Farah, a The Smoking Tire Youtubere is, aki nem is olyan régen kipróbálhatta.

Tovább olvasom
Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom