Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Stephan Winkelmann arról is beszélt, hogy nem teljesen elektromos Chiron, a hibrid hajtásnak pedig a mindennapos sofőrök esetében lenne értelme

A Bugatti az utóbbi időben a Chiron különböző változataival foglalta el magát, mint például az egyszeri La Voiture Noire, amely a világ legdrágább új autója lett. Vagy ott az EB110 futurisztikus utódja a Centodieci, vagy az új Super Sport 300+.

A Bugatti elnöke, Stephan Winkelmann egy, a Molsheim-i székhelyen rendezett sajtóvacsorán utalt arra, hogy ki szeretnék bővíteni a kínálatukat. A Volkswagen Csoport elit márkája fontolóra vette egy négyüléses modell bemutatását, amely kiegészítené az erős Chiront.

Ugyanakkor ezt könnyebb mondani mint megtenni, mivel egy ilyen jármű fejlesztéséhez nagy anyagi tőkére van szükség, mivel ez nagyban különbözik a W16 hiperautótól. Ezért Winkelmann azt is felhozta, hogy a Bugattinak szüksége van valamilyen finanszírozásra annak megvalósításához.

A Bugatti Galibier Concept elölről fotózva

Az interjú egyik pontján érdekes megjegyzést tett egy hipotetikus forgatókönyvről, amely szerint a Volkswagen csoport összes luxusmárkáját egy kalap alá kéne venne. Ide tartozik a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche és még nyolc további márka.

„Ha ezeket a márkákat egyesítenénk, akkor ez az autóiparban egyedülálló lenne” - mondta Winkelmann.

A márka első embere arról nem akart beszélni, hogy a Bugatti potenciálisan nyilvános részvényeket adjon el. Ezt a kijelentést azzal indokolta, hogy nem ő hoz ilyen döntéseket.

A Bugatti Galibier Concept beltere

A Berlinben született 54 éves ügyvezető igazgató megemlítette, hogy ha a francia high-end márka megtalálja a módját, hogy pénzt szerezzen egy második modellvonal tervezéséhez, akkor sem lenne teljesen elektromos Chiron. Szerinte ugyanis a hiperautóknak továbbra is hagyományos erőforrással kell rendelkezniük a belátható jövőben. Hozzátette:

"Még mindig sok idő van a belső égésű motor számára".

Ennek ellenére a Lamborghini volt elnöke és vezérigazgatója megemlítette az elektromos hajtásláncot, esetleg benzin-hibrid konfigurációt, amely a mindennapi Bugatti sofőrök esetében lenne élhetőbb és elérhetőbb.

A Bugatti Galibier Concept oldalról fotózva nyitott ajtókkal

Igaz, talán az „elérhető” és a „Bugatti” szót nem szabad ugyanabban a mondatban használni, mert az olcsóbb modell továbbra is az 1 millió dolláros ártartományba esnek, vagyis körülbelül háromszor olcsóbb lenne mint a Chiron, de mégis drága.

Végezetül a Bugatti ügyvezetőjétől származó hírek alapján néhány nap alatt elkelt mind a 30 darab Chiron Super Sport 300+.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom