Végre rendes képeken a Valkyrie!

Az Aston Martin újabb részleteket mutatott a hipersportautóból

Miután októberben Andy Palmer, az Aston vezetője feltöltött egy videót a jármű hangjáról, most ütős képeken nézheted meg a Red Bullal közösen fejlesztett hiperautót. A Forma 1-es technika már a közúti autókba is kezd beférkőzni, a brit gyártó is sokat merített a korábbi versenyzési tapasztalataiból ennek a típusnak a tervezésénél. Amikor 2017 nyarán először mutattak meg részleteket belőle, Mile Nurnberger tervezési vezető azt mondta, akkor már 95 százalékos volt a formaterv.

Aston Martin Valkyrie oldalról

A Valkyrie nagyon látványos fényezést kapott, most pedig a könnyűfém felniket is látni lehet normálisan. Természetesen a karbonszálas anyagból készült takarólemez még mindig elérhető a kerekekhez, melyek nagyban javítják az autó aerodinamikai tulajdonságait. Kicsit újragondolták a küszöböket, továbbá LED-es fények kerültek az első kerékjárati ívek hátsó részére. A világos kékből szinte feketébe átívelő fényezés nem csak megragadja a szemet, de elrejt néhány apró részletet is az autó formatervéből.

A Mercedes-AMG One és a McLaren Speedtail riválisának szánt hiperautóból mindössze 175 példány készül, melyből 25 darab csak versenypályán használható AMR Pro kivitel lesz. A szerencsés vásárlóknak 2020 elején kézbesítik a járműveket, melyek egyenként 2,5 millió fontba (921 millió forint) kerülnek.

 Aston Martin Valkyrie fentről

Az autóban egy hibrid rendszer dolgozik, nagyjából 1100 lóerővel. A Cosworht által készített 6,5 literes szívó V12 már önmagában is brutális teljesítményre képes, az elektromos kiegészítéssel pedig egészen hihetetlen erővel bír az 1000 kilónál is könnyebb Valkyrie. A gyáriak szerint gyorsabb lesz a silverstone-i pályán, mint a mai Forma 1-es gépek.

A beltérről is új képeket mutattak be, az atmoszféra erőteljesen versenyautós. Mindent a karbonszálas elemek uralnak, a legtöbb alkatrész ebből készült, továbbá több képernyő is helyet kapott a műszerfalon. A kijelzővel ellátott kormány is a Forma 1-et idézi, a kialakítás mentes a felesleges kiegészítőkről, odabent is minden a sebességről szól. Egészen félelmetes élmény lehet vezetni egy ilyet, biztos nagyobbat lép majd, mint egy Ferrari 488 GTB.

Aston Martin Valkyrie beltere

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom